Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Същество" - страница 7
Аз съм много близко до насилието, когато ми кажат, че човек е единственото същество, което умее да се усмихва. Аз съм виждал, как се усмихват птици. И нека за градският човек това да прозвучи странно, но такава скромна усмивка, както при лоса, аз въобще не съм срещал.
Аки Каурисмеки
Смятам се за духовен атеист. Със сигурност вярвам, че има сили, по-големи от нас самите, и че трябва да търсим, поотделно, смисъл в живота си. Но не вярвам, че има върховно същество, интелигентност, която създаде всичко.
Алан Лайтман
В човешкото същество съществува както необходимото, така и необходимото. Знаете, че необходимото съществува във вас. Вашето собствено недоволство ви казва това. Но вие вярвате, че необходимото е някъде извън вас.
Гай Финли
Съществото, известно като човек, разбира се, е много интелигентно, способно е да произвежда почти всичко - от слухове до бебета с епруветки и въпреки това унищожава два до три вида всеки ден. Това е абсурдът на човека.
Гао Синдзиен
Четенето влиза в съзнанието на друго човешко същество.
Гари Щейнгарт
Какво имаше предвид под "общество"? Множеството човешки същества?
Дадзай Осаму
Човешките същества имат вродено вътрешно желание да бъдат автономни, самоопределени и свързани помежду си. И когато този стремеж се освободи, хората постигат повече и живеят по-богат живот.
Даниъл Пинк
Винаги е било така, че политиците искат различни неща от децата, отколкото добрите педагози. Добрите педагози искат въображаеми, изследователски същества, но политиците искат просто икономически единици.
Дейвид Алмънд
По същество има две неща, които ще ви направят мъдри - книгите, които четете, и хората, които срещате.
Джак Канфийлд
Крехките същества от малка синя планета, заобиколени от светлинни години безшумно пространство.
Джанет Уинтерсън
По същество съм оптимист. Да си жив е невероятно. Животът е необикновен и красив. Може да е трудно и тъжно и ужасяващо, но това е всичко, което имаме.
Джеймс Фрей
Всички започнахме нормално. Всички ние започнахме като функциониращи човешки същества с потенциал да правим почти всичко, което искаме, но някъде по пътя на живота си се загубихме.
Джеймс Фрей
Целта, според мен, на американското образование в продължение на десетилетия и на много, много учени, беше основно да научи хората на широки уроци как да живеят живота, как да се ангажират с живота, как по същество да бъдат ефективни граждани и ефективни хора.
Джеймс Хекман
Ние вярваме, че измисляме символи. Истината е, че те ни измислят; ние сме техните същества, оформени от техните твърди, определящи ръбове.
Джийн Улф
Въпреки че много от нас могат да се възприемат за себе си като за мислещи същества, които се чувстват, биологично се чувстваме създания, които мислят.
Джил Болти Тейлър
Хората може би са единствените същества на Земята, които прекарват значително време в мислене над факта, че някой ден животът им ще приключи.
Джоан Д. Виндж
Практикувайте да споделяте пълнотата на своето същество, най-доброто си аз, ентусиазма си, жизнеността си, духа си, доверието си, откритостта си, преди всичко присъствието си. Споделете го със себе си, със семейството си, със света.
Джон Кабат-Зин
Простотата не е липсата на безпорядък, това е следствие от простотата. Простотата е някак си по същество описване на целта и мястото на обект и продукт. Липсата на безпорядък е просто продукт без бъркотия. Това не е просто.
Джони Айв
Хармонично същество не може да вярва в Бог. Светци, престъпници и бедняци го изстреляха, правейки го достъпен за всички нещастни хора.
Емил Чоран
Недоволен от истински страдания, тревожният човек си налага въображаеми; той е същество, за което съществува нереалност, трябва да съществува; иначе откъде би получил дажбата на мъчението, която изисква неговата природа?
Емил Чоран
Самоовладяването се постига, когато въображението е насочено и обучено да се съобразява с нашите желания - тъй като въпреки че в известен смисъл въображението е склонно в подсъзнанието, то все пак господства над последното и следователно, ако знаем как да ръководим това, нашето подсъзнателно аз ще поеме отговорността за нашето материално същество и ще върши работата си точно както желаем; или, с други думи, точно в съответствие с нашите съзнателни внушения.
Емил Куе
Силата на самовнушението, позната през Средновековието. Силата на мисълта, на идеята е несъизмерима, неизмерима. Светът е доминиран от мисълта. Човешкото същество индивидуално също е изцяло управлявано от собствените си мисли, добри или лоши. Мощното действие на ума върху тялото, което обяснява ефектите на внушението, е било добре познато на великите мислители от Средновековието, чиято енергична интелигентност е обхващала цялото човешко знание.
Емил Куе
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
40
Следваща