Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Същество" - страница 3
Знам ли, че съм прав? Присъдите не са същите като фактите. Инстинктът не е наука. Аз съм като всяко друго човешко същество, толкова грешно и толкова способно да греши. Знам само това, в което вярвам.
Тони Блеър
Несигурната онтологична връзка между Логос и Ерос е прекъсната и научната рационалност се очертава като по същество неутрална.
Херберт Маркузе
Как можеш да се довериш на същество, което всеки месец тече кръв и не умира?!
Чарлз Буковски
Свещеникът е огромно същество, защото кара тълпата да вярва в удивителни неща.
Шарл Бодлер
Да се преструваме, че сме човешки същества и наистина живеем.
Джон Озбърн
Кажете им, че вселената е прекалено сложна играчка, за да може да играе чувствително предпазливо същество.
Лари Нивън
Съществуват такива нещастни същества, които имат сърце, за да страдат, но нямат сърце, за да обичат.
Етиен Рей
Творецът, ако трябваше да обича своето създание, би обичал само част от себе си; но съществото, възхвалявайки създателя, възхвалява безкрайност извън себе си.
Олаф Стейпълдън
Диалектиката не е нито начало, нито край; по същество това е средата - това е пътят.
Павел Флоренски
Човекът е разумно същество, но към това не се отнася човечеството.
Реймон Арон
За да познаете истински света, погледнете дълбоко в собственото си същество; за да опознаете истински себе си, проявете истински интерес към света.
Рудолф Щайнер
Не мога да си представя нищо по-ужасяващо от Вечността, изпълнена с хора, които бяха еднакви. Единственото нещо, което направи живота поносим... беше разнообразието от същества на повърхността на земното кълбо.
Т. Х. Уайт
Човешките същества са неоспоримо капитал от абстрактна и математическа гледна точка.
Теодор Шулц
Човека - творящо историята същество, което не може нито да повтори своето минало, нито да се избави от него.
Уистън Хю Одън
По същество философията е когато един философ докаже, че всички останали философи са идиоти. Обикновено той ни убеждава в това и в същото време самият той е един от тях.
Хенри Луис Менкен
Любовта е привързаност, която носи вниманието на ума отвъд себе си, и е смисълът на връзката с някое друго същество по отношение на него като обект.
Адам Фергюсън
Истинското човешко същество... е значението на Вселената. Той е танцуваща звезда. Той е избухналата сингулярност, бременна с безкрайни възможности.
Дейвид Зиндел
Ако трудът на човешко същество не води до доброто на обществото, животът на този човек е безполезен.
Джигоро Кано
Човек е създаден от Бог но, притежава свободна воля. Той може да се унижи до животното и да се възвиси до богоподобно същество Той може да стане свой скулптор и творец.
Джовани Пико дела Мирандола
Джаред, позволете ми да споделя с вас моята философия за човешките същества. Може да се обобщи с четири думи: Аз харесвам добри хора.
Джон Скалзи
Шахът може да е най-дълбокото, най-малко изчерпаемото забавление, но това не е нищо повече. Що се отнася до шахматния гений, той е човешко същество, което фокусира огромни, малко разбрани умствени дарби и трудове върху едно крайно тривиално човешко начинание.
Джордж Стайнър
Вие сте свободни пред слънцето на деня... и сте свободни пред нощната луна и нейните планети и сте свободни там, където няма слънце, луна или планети... но сте свободни, когато затворите очите ви към цялото същество. Но ти си роб на този, когото обичаш, защото го обичаш, и си роб на този, който те обича, защото той те обича.
Джубран Халил Джубран
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
40
Следваща