Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Същество" - страница 24
Не че не харесвах хората; някои от тях бяха интересни и мили. Но дори хубавите не бяха по-завладяващи или важни за мен от другите същества. Тогава, както и сега, за мен хората са само един вид сред милиарди други също толкова ярки и вълнуващи животи. Никога не са ме привличали други деца просто защото са хора. Хората ми изглеждаха доста тормозен вид и аз бях на страната на аутсайдера.
Сай Монтгомъри
Може би всеки от нас е получил само определено количество любов - достатъчно само за една първа среща - случайна тромавост. Когато си тръгне, за да намери други, трудностите започват, защото сме изправени пред нашата човечност, нашето минало, самото ни същество.
Саймън ван Буй
Толкова зле съм социализиран, че едва мога да разговарям с нормални човешки същества. Искам да съм у дома на дивана си с всички възглавници, натрупани на главата ми.
Сали Торн
Ако не говореше, човек би бил много жалко същество.
Самюъл Пийпс
Философията на йога учи, че истинският човек не е неговото тяло, а че безсмъртното Аз, което всяко човешко същество осъзнава до известна степен според умствената си еволюция, не е тялото, а просто заема и използва тялото като инструмент.
Свами Вишну Девананда
Пеенето на мантри е значима и мистериозна практика. Това е най-висшият нектар, тоник, който напълно подхранва вътрешното ни същество. Напяването на мантри отваря сърцето и кара любовта да тече в нас. То освобождава такова опияняващо вътрешно блаженство и ентусиазиран блясък, че просто чрез нектара, който генерира, можем да влезем в обиталището на Аза.
Свами Муктананда
Глупавото същество, което живее, правейки дори най-малкото разграничение между върховния Аз и собственото си Аз, винаги ще бъде обект на страх.
Свами Муктананда
Той е, който се проявява и като материя, и като съзнание. Няма място, където Бог да не е. Във всеки атом, във всяко живо същество присъства само Той.
Свами Рама
Бъдещето е безкрайността на алтернативните варианти и това, което човек ще се превърне в същество, е напълно продиктувано от всички нас.
Север Гансовски
От училище знаем, че целта на всяко живо същество е световна агресия. Всички се опитват да избутат съседите и да заемат мястото им.
Сергей Жемайтис
Любовта към справедливостта, която е в нас, е не само най-добрата част от нашето същество, но е и най-вярна на нашата природа.
Сесар Чавес
Докато има човешки същества, ще съществува идеята за братството - и почти пълна невъзможност за практикуването му.
Сидни Харис
Да имаме домашни любимци може да ни научи на много неща. За децата те често са първият им урок по отговорност и да бъдеш отговорен за благосъстоянието на друго живо същество всъщност е чудесно за всеки, дете или възрастен. Това учи на съпричастност, последователност и много повече - особено ако този домашен любимец е куче.
Сизар Милан
Ние сме духовни същества тук, за да преживеем физическата реалност и не е ли това грандиозно събитие за празнуване? За съжаление, повечето от нас са научени, че всекидневният свят е по-малко свят от този, който се намира в небесата. Истината е, че цялата земя е олтар на доброто, но пътят към живот по свещен и радостен начин трябва да бъде избран с мъдрост. А мъдростта често се печели трудно.
Синди Дейл
Ако искаш да си магьосник, почитай Земята, почитай живота, любовта. Знайте, че магията е рождено право на всяко човешко същество и я използвайте разумно.
Скот Кънингам
Почитайте всички живи същества, защото ние сме от елена, сьомгата и пчелата; така че не унищожавайте живота, спасете го, за да запазите своя собствен.
Скот Кънингам
Човешките същества не могат да функционират без строги рамки, които да управляват начина, по който водят живота си.
Скот Мариани
Животът е несигурен и невероятен. Пламъкът в материята лесно се потушава. Природата не проявява отношение към отделната искра в това същество или онова, а само за разпространението на огъня, подобно на изкоп, предаван от клетка на клетка.
Скот Сандърс
Това, от което повечето от нас се нуждаят, почти повече от всичко, е смелостта и смирението наистина да поискаме помощ от дълбините на сърцата си: да поискаме състраданието на просветлените същества, да поискаме пречистване и изцеление, да поискаме силата да разберем значението на нашето страдание и да го трансформираме; на относително ниво, за да поискаме растеж в живота си на яснота, мир, проницателност и да поискаме осъзнаването на абсолютната природа на ума, която идва от сливането с безсмъртния мъдър ум на господаря.
Согиал Ринпоче
Ако моят умиращ роднина или приятел е практикуващ християнин, а аз съм будист, има ли някакъв конфликт? Как би могло да има? Казвам им: Вие се позовавате на истината, а Христос и Буда са състрадателни проявления на истината, появяващи се по различни начини, за да помогнат на съществата.
Согиал Ринпоче
Когато разбереш, че си вечно същество, ще се смееш на неща, които преди са ти причинявали тревожни атаки.
Стивън Бакстър
Започнах да вярвам, че амбицията е най-първичната и свещена и основа на нашето същество. Да изпитваме амбиция и да действаме според нея означава да прегърнем уникалното призвание на нашите души. Да не действаме според тази амбиция означава да загърбим себе си и причината за нашето съществуване.
Стивън Пресфийлд
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
40
Следваща