Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Същество" - страница 2
Въображението! Без това качество не може да бъдеш нито поет, нито философ, нито умен човек, нито мислещо същество, нито дори просто човек.
Дени Дидро
Любовта е опит да проникнеш в друго същество, но той е успешен само, ако предаването е взаимно.
Октавио Пас
Аз не съм птица и никоя мрежа не може да ме оплете. Аз съм свободно човешко същество с независима воля.
Шарлот Бронте
Светът не е разбираем, но е възприемчив: чрез прегръщането на едно от неговите същества.
Мартин Бубер
По същество, ако искаме да насочим живота си, трябва да поемем контрола над последователните си действия. Не това, което правим от време на време, оформя живота ни, а това, което правим последователно.
Антъни Робинс
Вярванията имат силата да създават и силата да разрушават. Човешките същества имат страхотната способност да поемат какъвто и да е опит от живота си и да създадат смисъл, който ги обезсърчава или такъв, който може буквално да спаси живота им.
Антъни Робинс
Сексът е божията шега с човешките същества.
Бети Дейвис
Свобода е огромно изискване на всяко човешко същество. Със свободата идва и отговорността. За човек, който не желае да расте, лицето, което не го е грижа за да за собственото му тегло, това е плашеща перспектива.
Елинор Рузвелт
Възпитанието има за цел да направи човека самостоятелно същество, т.е. същество със свободна воля.
Георг Хегел
Хората са интересни същества - в свят пълен с чудеса, те успяха да изобретят скуката.
Тери Пратчет
Не се страхувам от върколаци или вампири или обитавани от духове хотели, страхувам се от това какво истинските човешки същества правят с другите истински човешки същества.
Уолтър Джон Уилямс
Може ли интелигентното човешко същество да е много повече от мащабен производител на недоразумения?
Филип Рот
Никой никога не е доказал, че човешкото същество, чрез своето произхождане от определена група хора, трябва по необходимост да има определени психически характеристики.
Франц Боас
Като социални същества живеем с поглед върху отражението си, но нямаме увереност в спокойствието на водите, в които го виждаме.
Чарлз Кули
Купуването и продажбата по същество е антисоциална.
Едуард Белами
Ако човешките същества са в състояние да хвърлят нов поглед към себе си, както и към Вселената и да променят своя твърд манталитет, човечеството ще направи скок напред.
Ли Хонгджъ
Коефициентът на интелигентност на съществото, наречено тълпа, е корен квадратен от броя на хората в нея.
Тери Пратчет
Любовта към всички живи същества е най-благородното качество на човека.
Чарлз Дарвин
Жената е първото човешко същество, попаднало в робство. Жената е станала роб още тогава, когато роби още не са съществували.
Август Бебел
Не исках да бъда дърво, цвете или вълна. В тялото на танцьора ние като публика трябва да видим себе си, не имитираното поведение на ежедневните действия, не феномена на природата, не екзотични същества от друга планета, а нещо от чудото, което е човек.
Марта Греъм
Бог иска човек да изпълнява заповедите си като човек и с качеството, характерно за човешките същества.
Мартин Бубер
Да се влюбиш е много смела постъпка. Нужно е да съумееш да се довериш на някого с цялото свое същество. Това е извънредно трудно и много смело.
Никол Кидман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
40
Следваща