Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Същество" - страница 13
Всички ние идваме на тази планета като духовни същества, предназначени да преживеят различни предизвикателства и ситуации, за да растат и да се развиват духовно.
Джеймс Ван Прааг
Научих защо "самотно яздене" е оксиморон: Конникът никога не е сам, винаги усеща другото същество, тайнственото, но и разбираемо живо същество, което е конят.
Джейн Смайли
Същността на кризите в Африка е по същество крайната бедност.
Джефри Сакс
Да, мъжете са прасета. Освен брат ти, разбира се. Всъщност той е достойно човешко същество. Почти жена.
Джина Шоуолтър
Духовното търсене не е някаква допълнителна полза за нашия живот, нещо, с което се впускате, ако имате време и склонност. Ние сме духовни същества на земно пътешествие. Нашата духовност съставлява нашето битие.
Джон Брадшоу
Целта ми е да живея истински религиозния живот и да го изразя в моята музика. Ако го живеете, когато свирите, няма проблем, защото музиката е част от цялото нещо. Да бъдеш музикант е наистина нещо. Отива много, много дълбоко. Моята музика е духовният израз на това, което съм - моята вяра, моето знание, моето същество.
Джон Колтрейн
Моята музика е духовният израз на това, което съм: моята вяра, моето знание, моето същество.
Джон Колтрейн
Ако всички насекоми изчезнат от земята, в рамките на 50 години целият живот на земята ще свърши. Ако всички човешки същества изчезнаха от земята, в рамките на 50 години всички форми на живот ще процъфтяват.
Джонас Солк
От собственото си същество и от зависимостта, която намирам в себе си и в идеите си, аз по разум извършвам задължително заключение за съществуването на Бог и за всички създадени неща в ума на Бога.
Джордж Бъркли
Ужасната истина е, че ние сме линейни същества; не можем да изпълняваме много задачи едновременно и не трябва да продължаваме да прекъсваме важни връзки помежду си с последното съобщение, което идва.
Дъглас Рушкоф
Без значение колко голям контрол имат децата над медиите, които гледат, те все още са напълно безсилни, когато става въпрос за производството на марки. Дори потребителският бунт просто засилва ролята на потребител, а не като автономно или творческо същество.
Дъглас Рушкоф
Това, което прави страхотен самостоятелен хардуер, не е същото като това, което прави страхотно мрежово устройство. Човек може да работи като по същество затворена система. Другият е абсолютно зависим от неговата откритост.
Дъглас Рушкоф
Оказва се, че не мога да се освободя от усещането, че човешките същества са някак специални и че моментният човешки опит съдържа определена неизмерима същност. Все още подозирам, че има нещо твърде странно, твърде парадоксално или твърде междуличностно, за да бъде имитирано или пресъздадено от живота на машината.
Дъглас Рушкоф
Ако сте свързани със собственото си вътрешно същество, е много трудно да прецакате и унищожите и нараните друго човешко същество, защото ще почувствате това, което те чувстват. Ако сте разделени, изобщо не е трудно да се направи.
Ева Енслър
Човекът е гладно същество. Но той е гладен за Бог. Зад целия глад в живота ни стои Бог. Всяко желание е най-накрая желание за Него.
Александър Шмеман
Негъвкав закон е, че всички живи същества трябва да се стремят да доминират над средата си.
Едмънд Купър
Обявено същество! Вие смятате себе си за съвършенството на съществуването, докато в действителност сте най-несъвършените и имбецилни. Вие се изповядвате, че виждате, докато не можете да видите нищо друго освен точка!
Едуин А. Абът
Човешките същества не са разумни животни; ние рационализираме животни, които искат да изглеждат разумни за себе си.
Елиът Арънсън
Марксизмът по същество е продукт на буржоазния ум.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Да разберем нашите дарби в живота е част от нашето пътуване към това да станем просветлени човешки същества.
Алисън Дюбоа
Една компания може да похарчи стотици хиляди долари за защитни стени, системи за откриване на проникване и криптиране и други технологии за сигурност, но ако нападателят може да се обади на едно доверено лице в рамките на компанията и този човек се съобразява и ако нападателят влезе, тогава всичко това парите, изразходвани за технологии, по същество се прахосват.
Кевин Митник
Когато погледнах към стола, той започна да се тресе. Бих искал да мисля, че се страхува от мен, но рядко извиквах този отговор в живи същества, да не говорим за неодушевени обекти.
Кели Армстронг
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
40
Следваща