Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Под" - страница 17
Където и да лежи, под земята или над земята, тялото винаги ще изгние.
Плотин
Дори сламките под коленете ми крещят, за да ме отвлекат от молитвата.
Августин
Човек трябва да установи правилния път за своите дейности, като следва стъпките на велики светии и книги на знанието под ръководството на духовен учител.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Ето защо университетите и гражданското общество в по-общ план са толкова важни за демокрация като нашата, основана на истински идеализъм, на който трудно се държим. Те предоставят пространство да поставяме под въпрос всичко, което правим в името на нещата, за които казваме, в които вярваме или в които може да вярваме.
Абхиджит Банерджи
На линията на дюните, точно преди да започнат шепнещите насаждения от морски овес и трева от дюни, пясъкът беше влажен и студен като кожата на змия под краката ми.
Ан Ривърс Сидънс
В началото на живота преследвачите се научиха да мразят, но за разлика от обикновените престъпници, те също се научиха на самоограничаване. Те държаха омразата си под контрол. Малко от опасните, тези с мислене на убиец, са имали проблеми с полицията.
Майкъл Прескот
Почти всички имат скрити желания, които се появяват на повърхността само под маска.
Майкъл Слейд
Винаги съм приемал либертарианската позиция на минимално регулиране при продажбата и употребата на огнестрелни оръжия, защото поставях оръжията под полезната рубрика за минимални ограничения за хората.
Майкъл Шърмър
Скептиците поставят под въпрос валидността на определено твърдение, като призовават за доказателства, които да го докажат или опровергаят.
Майкъл Шърмър
Шегата разкрива истината, че под този вид на ред се крият радост, смях и безредие.
Мак Барнет
Безполезността изпълва кухините на света като течност, която би се разтекла във всички посоки, и небето над мен, вечно правилното, абсурдно и неопределено небе, придобива своя цвят на отчаяние. В тази безполезност, която ме заобикаля и под това вечно прокълнато небе, вървя и днес.
Макс Блехер
Според мен срещите между екстракласните шахматисти винаги протичат под силното въздействие на психологически фактори.
Макс Еве
Ако бях попитан под какво небе човешкият ум е най-пълно развил някои от най-добрите си дарби, размислил най-дълбоко за най-големите проблеми на живота и намери решение, трябва да насоча към Индия.
Макс Мюлер
Когато кръвта се постави под микроскоп, тя изглежда като множество малки топчета или дискове, но когато се види от обучения ясновидец, докато минава през живото тяло, кръвта се оказва газ, духовна същност.
Макс Хайндел
Ако сме родени под щастлива звезда, това показва, че сме спечелили късмета, посочен по този начин, чрез предвидливост, доброта и другите ни добродетели, изразени в предишни животи, защото не можем да имаме приятели, освен ако самите не сме приятелски настроени.
Макс Хайндел
Ако една планета залязва на запад в момента на нашето раждане, нейният ъгъл ни удря по такъв начин, че да ни привлече към определен тип брачен партньор, а планетите под земята, на север, оказват влияние върху нашето състояние в последната част от живота.
Макс Хайндел
В театъра се попада веднъж и завинаги. Както и под влака.
Максим Аверин
Принуден съм да призная, че прекрасните заповеди придобиват жива форма, когато са представени под формата на истории или басни.
Малба Тахан
Хилядолетните очи на пианиста поставят под съмнение такава безполезна наслада.
Мануел Васкес Монталбан
Може би животът се върти около това, което избираме да кажем. Хората без въображение никога не предлагат такъв избор, не казват нищо, имат мнение. Мненията са досадни, те поставят черта под събитията. Най-много си захапеш зъбите, не можеш да го смилаш.
Маренте де Моор
Ще бъде трудоемко и отнема много време, но трябва да свалите всички книги и да ги поставите на пода. Свалете ги и ги разпръснете в една зона. Вземете всяка книга, една по една. Ако книгата ви вдъхновява, запазете я. Ако не, се маха. Това е стандартът, по който решавате.
Мари Кондо
Не искаме да живеем под игото на заплахата от ислямския фундаментализъм.
Марин Льо Пен
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
40
Следваща