Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Под" - страница 16
Смятам, че този който е измислил гайдата, е бил вдъхновен от гледката на човек, носещ под мишница възмутено прасе-астматик. За нещастие, звукът на гайдаря, никога не може да се сравни по чистота и въздействие със звуците, които постига прасето.
Алфред Хичкок
Страхливият се крие под полата, героят смъква заедно с нея и сутиена.
Аркадий Давидович
Полите са вече над кръста? Това е удар под кръста.
Аркадий Давидович
Под игото на свободата не ще да се прегънем!
Аркадий Давидович
Властта се търкаля под краката, но достатъчно е само да се наведеш за нея и получаваш ритник.
Аркадий Давидович
Общочовешката ограниченост, глупост и порочност се проявяват във всяка отделна страна под различна форма - това именно се назовава национален дух.
Артур Шопенхауер
Затова "извън нас", където под въздействието на зрителното усещане преместваме предметите, се намира вътре в главите ни; там е неговата сцена.
Артур Шопенхауер
Оптимизмът е за мен безсмислен брътвеж на хора, под чиито плоски чела не се крие нищо друго освен думи. Оптимизмът е горчива подигравка към човечеството.
Артур Шопенхауер
Сетивата са само разклонения на мозъка, чрез които той получава материал отвън (под формата на усещане), който преработва в нагледна представа.
Артур Шопенхауер
А че болшинството писатели са излезли из под "Шинела" на Гогол, все още не означава, че им е по мярката на всички.
Валентин Домил
Не всеки писател може да пише под диктовката на живота. Повечето преписват.
Валентин Домил
И под диктовката на живота... пак пишат с грешки.
Валентин Домил
Под маската на правдоподобност обикновено се крие лъжа.
Валентин Домил
Ако не си на коня, ти си под неговите копита.
Веселин Георгиев
Защо да се биете с мен? Аз и сам ще си легна на пода и ще си преброя до десет!
Виктор Шендерович
Всеки писател, който застава под партийните знамена, рано или късно се оказва пред избор – или да се подчини, или да млъкне.
Джордж Оруел
Някои от вас знам, че се чудят, дали няма да побягнат под огъня. Не се безпокойте за това. Мога да ви уверя, че вие ще изпълните дълга си.
Джордж Патън
Насаме със самия себе си човек не може да попадне под властта на заповедта.
Елиас Канети
Какво именно разбират хората под величие? Това е твърде многозначителна дума, че се съмняваш може ли въобще да се извлече от нея ясен смисъл. Какво само не е било наричано велико!
Елиас Канети
Момичета! Постигайте успехи! Ако искате да си намерите място под слънцето, развивайте своя бюст!
Маргарет Атууд
Съпружеският съюз, ако е основа на взаимна любов, образува единно сраснало се цяло; ако е сключен заради зестрата или продължението на рода, то той се състои от свързани части; ако е само заради общото легло, се състои от самостоятелни части и такъв брак като правило се счита не за съвместен живот, а за преживяване под един покрив.
Плутарх
Има време за всяко нещо и срок за всяка работа под небето.
Соломон
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
40
Следваща