Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Под" - страница 15
Загубих баща си, когато бях на 19, така че по-голямата част от живота ми беше под този облак и бях изпълнен с намерението да разбера какво се е случило.
Хишам Матар
Нищо, което четем, не може да внесе нови или чужди чувства, които ние под една или друга форма вече не притежаваме.
Хишам Матар
Може ли някой от нас да опровергае мъдростта на Мадисън и другите рамки? Може ли някой да погледне касапницата в Иран, кръвопролитията в Северна Ирландия или избухналите бомби в Ливан и въпреки това да постави под съмнение опасностите от вкарването на религиозни въпроси в държавните дела?
Бари Голдуотър
Под реалност и съвършенство имам предвид едно и също нещо.
Барух Спиноза
Актьорът е сурово месо, огъня под който разполага режисьора.
Виго Мортенсен
За демокрация може да се говори само тогава, когато е разрешено да се постави тя под съмнение.
Вилхелм Швебел
Под прошка се разбира някаква емоция. Това е неправилно. По-скоро това е прекратяването на някаква емоция.
Айрис Мърдок
Това ли наричаш купон? Бирата е топла, жените студени, а на мен ми е топло под яката.
Граучо Маркс
Знаеш ли, че мога да те дам под наем като примамка за ловци на патици?
Граучо Маркс
Към какви ли нелепи решения не прибягва човек под влияние на страха! Страха отнема от нас способностите с които се разпорежда разума и ни ги предлага в помощ.
Даниел Дефо
Ако ние не си простим за грешките си, а другите за раните, които са ни нанесли, в крайна сметка сме осакатени от вина. И душата не може да расте под одеяло на вина, защото вината е изолираща, докато растежът е постепенен процес на повторно свързване със себе си, с другите хора и с по-голямо цяло.
Джоан Борисенко
Тъмнината идва преди разсъмване. Финансовите пазари са под голям натиск поради липсата на лидерство през преходния период.
Джордж Сорос
Същността на въпроса е скрита под повърхността, недостъпна за мен и моята намеса няма да промени нищо.
Джоузеф Конрад
Ако жените разбират под еманципация приемането на мъжката роля, тогава наистина сме загубени. Ако жените не могат да осигурят противовес на слепотата на мъжете, агресивното общество ще стигне до своите лунатични крайности с непрекъснато нарастваща скорост. Кой ще защити презрените животински способности на състрадание, съпричастност, невинност и чувственост?
Джърмейн Гриър
Амбицията без принцип никога не е била дълго под ръководството на добрия разум.
Александър Хамилтън
Когато използваш това, което ти е под ръка, ти се дава повече.
Едгар Кейси
В този наш свят, свят на мощни центрове и покорени аванпости, няма богатство, което да не се държи под някакво подозрение.
Едуардо Галеано
За пореден път усещам под петите си ребрата на Росинант. Още веднъж тръгвам на път с щит на ръката си.
Ернесто Че Гевара
По отношение на Голанските възвишения, настоящото правителство на Израел, под моето ръководство, е първото правителство, което е готово да говори за оттегляне.
Ицхак Рабин
За мен Йерусалим беше обединен, ще бъде под суверенитета на Израел, ще бъде столицата на Израел и сърцето на еврейския народ.
Ицхак Рабин
Пълното познаване на естеството на аналитичната функция трябва също да включва поглед върху нейното поведение за въображаеми стойности на аргументите. Често последното е необходимо дори за правилното оценяване на поведението на функцията за реални аргументи. Следователно е от съществено значение първоначалното определение на концепцията за функцията да бъде разширено до област от величини, която включва както реалните, така и въображаемите величини, на равна основа, под единното обозначение комплексни числа.
Карл Фридрих Гаус
Не можеш до безкрайност да се криеш от дъжда под чужд навес.
Кобо Абе
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
40
Следваща