Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Под" - страница 14
Вземам стероиди, защото те ми дават 5 допълнителни процента. Жените вземат хапчета (контрацептиви). Нещата са сходни. Аз го правя под лекарски надзор.
Арнолд Шварценегер
По-добре под властта на закона, отколкото под тази на индивида.
Аристотел
Много кризи в живота ни имат дълга подсъзнателна история. Ние преминаваме през нея крачка по крачка, без да осъзнаваме опасността, която се натрупва. Но това, което ние съзнателно се опитваме да не забележим, често се улавя от подсъзнанието ни и тази информация се предава под формата на сънища.
Карл Густав Юнг
Жената е вторична власт; значи тя не трябва да изисква равенство (със мъжа си), тъй като е под главата; и той не бива да я гледа високомерно като на подчинена, защото тя е неговото тяло и ако главата пренебрегне тялото, то само ще изчезне...
Йоан Златоуст
Изобретяването на парите отвори ново поле за човешкото сребролюбие, като породи лихварството и практиката на заемане на пари под лихва, докато собственикът прекарва живот в безделие.
Плиний Стари
Светът и това, което хората с друго име смятат за добре да нарекат Раят (под чийто компас са покрити всички неща), ние трябва да вярваме с всички разумни, че е божествена сила, вечна, огромна, без начало, и никога да не загине.
Плиний Стари
В литературния, както и във военния свят, най-мощните способности често ще бъдат намерени скрити под селски дрехи.
Плиний Стари
Аз съм привърженик на ембрионалните изследвания на стволови клетки. Мисля, че има много важни морални, а също и религиозни въпроси, които са поставени под въпрос в дебата за изследване на ембрионални стволови клетки.
Майкъл Сандел
Животът е сериозен проблем за мъж над тридесет. За мъж под тридесет години това е просто игра.
Макс Бранд
Властта абдикира само под напрежението на противодействието.
Мартин Бубер
... за живопис от такъв размах е нужна опората на философията, която се е спуснала под нейната база.
Октавио Пас
Нашето време жадува нежност и любов. Под прибързан цинизъм се крие копнеж за истински чувства.
Андре Мороа
Дръжте под око задачата, а не себе си. Задачата има значение, а ти си служител.
Питър Дракър
Пламтящ огън ме предупреждава със своя пламък. Спаси ме от умиращите въглени, които се крият под пепелта.
Рабиндранат Тагор
Мисля, че човекът, който яде хляба на безделието, е под известно задължение да говори добре за труда.
Робърт Ингерсол
Цялата власт е отвътре и следователно е под наш контрол.
Робърт Колиър
Ние сме на Земята, заобиколени от звезди: от междузвездното пространство сме отделени само от малко количество въздух и плътен слой земя под краката ни.
Станислав Лем
Пространството и времето не засягат само всичко, което се случва във вселената, но и се променят под влиянието на всичко, което се случва в нея.
Стивън Хокинг
Лекарят погребва своите грешки под земята, а архитекта под стени от бръшлян.
Франк Лойд Райт
Стриптийзът е просто урок по анатомия под музика.
Франк Синатра
Човек никога не може да преработи природата, но затова пък той винаги може да обработва земята под краката си, за да изхранва себе си и семейството си.
Фридрих II Велики
Детството ми приключи през 1942 г. Бях на 12 години и през следващите три години живях под непрекъснати бомбардировки. Беше живот в постоянен страх.
Хелмут Кол
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
40
Следваща