Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Под"
Аз не зная под небето друга книга, по-могъща и тъй всеобща, каквато е Библията... Там дето Библията се знае и чете, злините са случайни, а добродетелите трайни спътници в живота. Учудвам се, че тази свята книга много слабо се знае у нас, не само от миряните, но и от духовниците.
Иван Вазов
Търпение: отслабена форма на отчаяние, замаскирана под добродетел.
Амброуз Биърс
Цялото добро писане е да плуваш под водата и да задържаш въздух.
Франсис Скот Фицджералд
Добротата е под наша власт; страстта - не.
Самюел Джонсън
Ако сте построили замъци във въздуха, работата ви не е била напразна - там им е мястото. Остава под тях да положите основите.
Хенри Дейвид Торо
На света щеше да се извършва много по-малко зло, ако не можеше да се прави зло под етикета на доброто.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Когато природата оставя нещо в нечий ум, тя обичайно го замазва под голям слой самодоволство.
Хенри Лонгфелоу
Всички живеем под едно небе, но хоризонта при всеки е различен.
Конрад Аденауер
Ева не беше извадена от главата на Адам, за да го издигне, нито от краката му, за да бъде потъпкана от него, но от страната му, за да бъде равна с него, под мишницата му, за да бъде защитена от него, и близо до сърцето му, за да бъдете обичани от него.
Матю Хенри
Ако емоционалните ви способности не са под ръка, ако нямате самосъзнание, ако не сте в състояние да управлявате тревожните си емоции, ако не можете да имате емпатия и да имате ефективни взаимоотношения, тогава колкото и да сте умни, няма да стигнете много далеч.
Даниъл Голман
Любов под маска прилича на огън под пепел.
Карло Голдони
Тиранинът смазва слугите си и те не се обръщат срещу него. Те смазват тези под тях.
Емили Бронте
Ако се учеше историята под формата на приказки, тя никога нямаше да бъде забравена.
Ръдиард Киплинг
Ако искате да знаете всичко за Анди Уорхол, просто погледнете повърхността: повърхността на моите картини, моите филми и мен самият, ето ме тук. И под него няма нищо.
Анди Уорхол
Какво е елегантна жена? Елегантната жена е жена, която те презира и която няма косми под мишниците.
Салвадор Дали
Всеки човек под шапката си има свой театър, където се разгръщат драми, често по-сложни от тези, които са в театрите.
Томас Карлайл
Една от най-трагичните черти, присъщи на хората е, че всички ние сме склонни да отлагаме живота. Мечтаем за някаква вълшебна градина от рози отвъд хоризонта - вместо да се радваме на розите, които цъфтят под прозорците ни.
Дейл Карнеги
Всички те обичат, когато си шест инча под земята.
Джон Ленън
Не ми е нужна спалня, за да докажа своята женственост. Мога да бъда също толкова сексапилна, берейки ябълки от дърво или стоейки под дъжда.
Одри Хепбърн
Уважавам вярата, но образованието ни кара да я поставяме под съмнение.
Уилсън Мизнър
Работите ли под впечатлението, че чета тези ваши меморандуми? Не мога дори да ги вдигна.
Франклин Делано Рузвелт
Изграждането на изкуството е синтез на живот в материализирана форма. Трябва да се опитаме да внесем под една и съща шапка не разцепен начин на мислене, а всички в хармония заедно.
Алвар Аалто
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
40
Следваща