Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грешка" - страница 40
Откакто бях дарена с благодатта да разбера любовта на Исусовото сърце, всички страхове напуснаха моето сърце. Споменът за моите грешки ме смирява, напомня ми никога да не се уповавам на собствените си сили, които са единствено слабост, но това припомняне ми говори още повече за милостта и любовта.
Тереза от Лизио
Жестокостта му станала още по-голяма и силна, след като го разярила вестта за смъртта на сина му Друз. ...Не пестил ни мъчения, ни смъртни наказания; дни наред бил дотолкова увлечен и завладян от това разследване, че когао по негова лична покана пристигнал в Рим един гост родосец, помислил, че е от хората за разследване и заповядал веднага да го подложат на мъчение; а след като разбрал грешката – и да го убият, за да не разправя за беззаконието.
Тиберий
Ако някой при тълкуването на даден библейски пасаж допусне грешка, мислите ли, че това ще доведе разделение и разединение? Със сигурност не! Обратно е немислимо да се твърди, че единството в църквата се състои в това, текстовете на Писанието да се разбират еднакво.
Елън Гулд Уайт
Една от най-често срещаните причини за неуспеха на впусналите се за първи път в делова дейност е недостатъчният резервен капитал, който да поеме като буфер сътресенията от допуснатите грешки.
Наполеон Хил
Уговарях господин Дьо Л... да забрави грешките на господин Дьо Б..., който някога му бе направил услуга. Той възрази: "Бог препоръчва да се прощават обидите, но не и благодеянията."
Никола дьо Шамфор
Прастара е грешката, че съвършено вярно е само онова, което е доказано, и че всяка истина почива върху доказателство – напротив, всяко доказателство почива върху недоказана истина.
Артур Шопенхауер
Предишна
1
...
37
38
39
40
(Текуща)
Следваща