Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грешка" - страница 39
Повечето отрицателни емоционални реакции нанасят шетите си единствено в резултат на ниска самооценка. Тя е увеличителната леща, която трансформира тривиалните грешки и несъвършенства в смазващ символ на лично поражение.
Дейвид Бърнс
Голяма грешка правят началниците, които дават разпоредби, без да се вслушват в гласа на подчинените си. Това е водило много пъти към катастрофи. Затова са дадени на началника две уши, за да се вслушва и една уста, за да заповядва.
Георги Вазов
Да си признаеш грешката понякога е по-трудно, отколкото да я поправиш.
Веселин Георгиев
Няма училище за грешки, но всички срешат успешно.
Веселин Георгиев
Грешката е дисциплинирането, чрез което напредваме.
Уилям Елъри
Земята – синя като портокал не няма грешка думите не лъжат не ще ви позволят да пеете от днес ще си говорите с целувки само и влюбени, и луди...
Пол Елюар
Ако нямаше грешки, то това не би било наука, а техника.
Пьотр Капица
Мисля, че направих грешка, като допуснах да разбереш повече, отколкото позволяват възможностите ти за момента.
Карлос Кастанеда
Намерих един ранен романтически превод на "Хамлет" от Аугуст Вилхелм Шлегел, където той представя датския принц не според оригинала като дебел (fat), а като "сгорещен" (erhitzt). Съзнателната грешка на Шлегел е подвела всички по-късни преводачи на "Хамлет" да го определят само като сгорещен.
Венцеслав Константинов
Способността да оценяваш грешките си и да ги поправяш е важна в политиката, и ще става все по-важна, защото гражданите стават все по-наблюдателни и чувствителни. И слава Богу.
Радан Кънев
Гордостта има по-голям дял в укорите ни към тези, които вършат грешки, отколкото добротата ни; и ние повтаряме тези укори не толкова за да поправим хората, колкото за да ги убедим в нашата непогрешимост.
Франсоа дьо Ларошфуко
Вярвам, че човек ще създаде "хомункулус" -изкуствен човек. Заклевам го в бога - нека не повтаря неговата грешка: да създаде човек по свое подобие.
Станислав Йежи Лец
Учениците запомнят най-трайно грешките на учителите си.
Антон Лигов
Стратегическа политическа грешка на българския преход бе неспособността на българския политически и държавен елит да повтори опита на Испания, Гърция и други страни за национално помирение. Това доведе до тотална и яростна политическа конфронтация и разединение на нацията.
Александър Лилов
Може да порицаваме грешките на великия човек, но не трябва заради тях да порицаваме самия човек.
Георг Кристоф Лихтенберг
Най-голямата грешка е да повярвате, че можете да направите всичко.
Ал Рийс
Мъдростта лежи в способността да предскажеш какво от днешния свят утре ще бъде укорявано или осмивано като грешка, престъпление или глупост.
Андрей Пантев
Ние, българите, сме в едно безумно повторение на предишни грешки – от глупост, от злоба, от мания за величие. Аз смятам, че ние, българите, не сме извадили, не сме оползотворили един урок – ако изобщо има уроци на историята, ние не сме си взели нито един.
Андрей Пантев
Лошо беше, че СДС не се разви и остави хората с тъга и болка. Примерите на лидерите не бяха заразителни – окопаха се, дърпаха чергичката всеки към себе си. Голямата грешка на лидерите беше, че злоупотребиха с енергията на народа. Те бяха доморасли, не можеха дори да се защитават. Ходех да говоря на митинги.
Латинка Петрова
Е, лицеви опори съм правил, но никога не съм се поддържал във фитнес. Може би, ако полагах някакви грижи, щеше да е още по-добре. Отчитам го като грешка, затова апелирам хората да спортуват. От мързел ли, не знам от какво е. Но това, което виждаш от мен в момента, е някаква даденост.
Димитър Рачков
Може би е моя грешката, че прецених, че е по-добре да сме сред хората, вместо да се съвещаваме, но има съвременни средства за комуникации.
Симеон Сакскобургготски
Книжният човек, който се съветва само с книгите си, прави много грешки, влизайки в обществото.
Шарл дьо Сент-Евремон
Предишна
1
...
37
38
39
(Текуща)
40
Следваща