Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грешка" - страница 34
Колекцията от грешки не прави истина: качеството не може да произтича от количеството – стойността не е тегло. Мотивите на мнозинството не могат да се приемат като основателни.
Ален дьо Беноа
Арогантността е вредна за благоразумните разсъждения, за приемането, че за всичко, което знаем и научаваме, ние също натрупваме невежество по въпросите, които не задаваме, рисковете, които не сме и не можем да разберем. Накратко, високомерието е това, което ни кара да пренебрегваме нашите грешки.
Зиауддин Сардар
Нашата култура е обсебена от младостта, защото сме загубили древното знание, че растежът никога не спира. Ние не сме преходни, моментни грешки в космическо-еволюционни любопитства, които се издигат като мухи, роят се за един ден и ги няма. Ние сме играчи, които сме тук, за да останем, и Вселената е построена с ума ни. Ние го отразяваме с нашите най-дълбоки любови и най-възвишени стремежи, точно както отразява нас.
Ибън Алегзандър
Интелектуалното познаване на темата влезе в конфликт с друга форма на неговото разбиране, която ние, не се страхуваме да направим грешки, можем да го наречем любов.
Ив Бонфоа
Опитвам се да живея в настоящето. Уча се от грешките си в опит да не ги повтарям, но оставам напълно фокусирана върху днешния и утрешния ден. Много от грешките ми се оказаха невероятни възможности за растеж, както в професионален, така и в личен план, и следователно, отзад, те бяха дълбоко ценни.
Иванка Тръмп
Човек, който обича животните, не може да бъде лош човек, без значение каква грешка е направил.
Изабел Брум
Всички правят понякога грешки, а ги поправят само действително мъдрите хора.
Икер Касиляс
На грешките аз гледам от философска гледна точка. Ние не сме роботи, а не добре утвърден механизъм, всеки прави грешки, включително и аз, и не обвинявам никого.
Икер Касиляс
Грешки не прави само този, който спи.
Ингвар Кампрад
В реалният свят, нито една правосъдна система не е свободна от човешки грешки.
Иън Макюън
Но моралът според мен е, че всички правим грешки в разсъжденията си и че не трябва да се възползваме от грешките един на друг. Няма значение какво бих направил на твое място. Важно е да реша на мое място.
Июн Ли
Наранените хора нараняват хората. Така моделите на болката се предават, поколение след поколение след поколение. Прекъснете веригата днес. Срещнете гнева със съчувствие, презрението със състрадание, жестокостта с доброта. Поздравете гримаси с усмивки. Простете и забравете за намирането на грешка. Любовта е оръжието на бъдещето.
Йехуда Бърт
Религиозното качество на марксизма обяснява и характерното отношение на ортодоксалния марксист към опонентите. За него, както и за всеки вярващ във вярата, противникът не е просто в грешка, но и в грях. Несъгласието се одобрява не само интелектуално, но и морално. Не може да има извинение за това, след като Посланието е разкрито.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Например, винаги правехме грешки с непознатите продукти около нас и един път майка ми изпръска парфюма ми в устата си, мислейки, че това е спрей за дъх. Когато спря да ми затваря устата и да ме псува, тя избухна в смях. Никой от нас не можеше да спре, докато по лицата ни потекоха сълзи.
Йонми Парк
Грешките възникват не само защото хората не знаят истински неща, но и защото хората се задължават да осъждат това, което още не знаят...
Йорг Цитлау
В грешката на всяка жена има и мъжка вина.
Йохан Готфрид Хердер
Хората просто правят глупави грешки. И продължават да ги правят и продължават да ги правят и изведнъж не могат да се изкопаят.
Карин Слотър
Докато възрастните правят грешки и докато родителите злоупотребяват, те ще създават нови насилници.
Карин Фосум
Но трябва да внимаваме да не изпаднем в грешката на онези, които, заслепени от разгневен материализъм, вярват, че един много важен и необходим елемент е достатъчен за това. Лесно, но абсурдно е да забравим, че не капиталите правят мъжете, а мъжете правят капиталите.
Карло М. Чипола
- Ти си щастлив? - Седемдесет процента. - А останалите тридесет? - Самота, скука, увереност, че съм направил огромна грешка. - Хей, не е толкова зле. Да пием до седемдесет.
Карма Браун
Ади ми дава надежда, защото въпреки че животът й се разпадна, когато блогът на Саймън разкри най-голямата й грешка, тя събра нещата отново – по-добре от преди. Тя е по-силна, по-щастлива и много по-близка до сестра си. Ади е кралицата на вторите шансове и точно сега наистина се нуждая от напомнянето, че те съществуват.
Карън Макменъс
Индивидуални инвеститори внимавайте: Ако постоянно се притеснявате от срив, вероятно правите някои големи грешки - и губите много пари в процеса.
Кас Сънстейн
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
40
Следваща