Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грешка" - страница 26
Само като спазва природните закони, човечеството може да избегне скъпи грешки при експлоатацията си. Всяка вреда, която причиняваме на природата, в крайна сметка ще се върне, за да ни преследва. Това е реалност пред която трябва да се изправим.
Си Дзинпин
Всеки повтаря грешките си през целия си живот. Напълно ясно е, че нищо наистина не се развива, защото всеки отразява света, който повтаря историята си до степен на идиотизъм.
Сибиле Берг
Голяма грешка е, когато енциклопедиите казват "лоялен" – това куче, тази порода има тази способност да бъде лоялен, да бъде куче за един човек. Не съм съгласен с това. Мисля, че всички кучета са честни, всички имат почтеност, всички кучета са лоялни и всички те са способни да те обичат. Не идва от породата. Идва от кучето.
Сизар Милан
Най-голямата грешка, която хората правят, е да приемат, че техните кучета мислят като малки човечета и че могат да преговарят с тях за поведение, но това не работи по този начин.
Сизар Милан
Знаеш, че да правиш грешки не е престъпление. Какъв е смисъла да имаш репутация, ако не я разваляш от време на време?
Симон Елкелес
Трябва да мисля, че е възможно да претърпиш голяма грешка и да си тръгнеш от нея. Да изградя живот от малки, изключително важни моменти.
Синда Уилямс Чайма
Ние [не трябва] да правим грешката да мислим, че бракът ще осигури най-доброто удовлетворение, за което всички ние гладуваме. Да приемем, че е така, би означавало да бъдем виновен за богохулство. Само Бог насища гладното сърце. Бракът е само един от каналите, които Той използва, за да ни позволи да опитаме колко дълбоко удовлетворяваща може да бъде Неговата утоляваща жаждата благодат.
Синклер Фъргюсън
Само когато приемем и простим всичко, което е или е било доброто, лошото и грозното в нашия човешки живот, можем да излезем от пътуването на вината и да се върнем в потока. Това означава, че трябва да обичаме нашата човечност и всички наши недостатъци; трябва да приемем, да се поучим от и да, дори да обичаме грешките си.
Соня Чокет
Считам, че е една от големите грешки и заблуждения е да поставиш главно на всичко икономиката.
Станислав Говорухин
Всеки прави грешки. Важното е да не правите една и съща грешка два пъти.
Стефъни Пъркинс
Победите са сладки и скоро забравени, но грешките остават с теб завинаги.
Стив Кавана
Да бъдеш прав те държи на мястото ти. Грешката те принуждава да изследваш.
Стивън Джонсън
Как може толкова много интелигентни хора да са толкова грубо грешни за такъв продължителен период от време? Как биха могли да игнорират толкова огромни доказателства, които противоречат на най-основните им теории? Тези въпроси също заслужават собствена дисциплина: социологията на грешките.
Стивън Джонсън
Аз съм направил много грешки. Но съм работил много и не се боя от смъртта. Което е по-важно, аз не се боя от живота.
Стивън Сегал
Нашата грешка не е, че приемаме твърде сериозно теориите си, а че не ги приемаме достатъчно сериозно.
Стивън Уайнбърг
Да правиш грешки е естествено, но да отидеш в гроба си, без да си ги разбрал, означава да превърнеш живота в безсмислено упражнение.
Сузана Тамаро
Да пораснеш означава да поемеш част от вината за грешките, които правиш.
Сузана Фортес
Колкото по-дълго размишлявате над неочакваните или негативни развития на събитията, толкова по-голяма е вероятноста, грешката да ви научи на нещо.
Сюзан Кейн
- Ето защо толкова много хора правят грешки. Не защото са глупави, а защото могат само да се надяват, че са направили правилния избор.
Сюзън Уигс
Ние непрекъснато се учим и усъвършенстваме. Никога няма да бъдете перфектни, но мисля, че това, което научавате от грешките си и как го прилагате в бъдещето, изгражда основата на силен бизнес.
Тамара Мелън
Ти говориш, че това е невъзможно, просто защото не знаеш, как да го направиш. Това е грешка.
Тери Гудкайнд
Най-честата грешка, която студентите по литература допускат, е да отидат направо за това, което се казва в стихотворението или романа, оставяйки настрана начина, по който го казва. Да се чете по този начин означава да се остави настрана "литературността" на творбата - фактът, че е поема, пиеса или роман, а не разказ за разпространението на ерозията на почвата в Небраска.
Тери Игълтън
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
40
Следваща