Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грешка" - страница 21
Нужно е да помните, че много медицински книги съдържат грешки.
Гален
Една голяма грешка, която направихме в Делхи е, че го направихме град с ниска височина, което означава, че богатите хора имат хубави зелени колонии, докато бедните живеят в прашни райони.
Абхиджит Банерджи
Всеки път, когато опитаме нещо ново, ще се случат грешки. Изглежда добрите идеи ще се провалят и трябва да бъдат преосмислени.
Абхиджит Банерджи
Това е проблемът с хората в днешно време. Никой не поема отговорност за своите действия. Правите грешка и плащате за нея. Такъв е животът.
Майкъл Роуботъм
Изглежда, че хората могат да обичат кучетата си с безсрамно приемане, което рядко демонстрират със семейството или приятелите си. Кучетата не ги разочароват или, ако го направят, стопаните успяват бързо да забравят за това. Искам да се науча да обичам хората като този, както обичам кучето си, с гордост и ентусиазъм и пълна амнезия за грешки. Накратко, да обичам другите така, както ме обича моето куче.
Ан Патчет
Винаги трябва да сме нащрек и да внимаваме за грешките в мисленето. Вечната бдителност е ключова фраза не само за свободата, но и за мисленето. Това е самата същност на скептицизма.
Майкъл Шърмър
Аксиомата на Азимов гласи, че науката развива и изгражда знания на основата на минали грешки и въпреки че учените често допускат грешки, тяхната грешка намалява с получаването на нова информация и изграждането на теории.
Майкъл Шърмър
За да открием истината, ние сами трябва да бъдем истински и трябва да приветстваме онези, които изтъкват грешките ни толкова от сърце, колкото тези, които одобряват и потвърждават нашите открития.
Макс Мюлер
Ако се стремим да укрепим тялото си сега; да преодолеем нашите грешки; да култивира нови добродетели; Слънцето на следващия ни живот ще изгрее при много по-благоприятни условия от тези, при които живеем сега, и по този начин можем наистина да управляваме нашите звезди и да управляваме съдбата си.
Макс Хайндел
И все пак те упорстваха, защото смъртоносен коктейл от гордост, фатализъм, глупост и морална слабост им попречиха да признаят грешката си.
Макс Хейстингс
Всеки има право на грешка, но само на една. И всеки има право на това, да му простят. При определени обстоятелства.
Максим Батирев
Най-голямата грешка, която един човек може да направи, е да се страхува да не направи такава.
Максуел Малц
В момента, в който променим мнението си и спрем да даваме власт на миналото, миналото със своите грешки губи власт над нас.
Максуел Малц
Най-нещастният от смъртните е този човек, който настоява да преживее миналото отново и отново във въображението си - непрекъснато критикува себе си за минали грешки - непрекъснато се осъжда за минали грехове.
Максуел Малц
Може да съм грешка, но също така съм и разбивач на грешки.
Максуел Малц
Вие не сте вашите грешки. Само защото си направил нещо глупаво, не те прави глупав.
Максуел Малц
Всички правим грешки, всички имаме страхове и всички имаме слабости. Зад всичко това стои нашето основно аз. Когато нашето същностно Аз осъществи контакт с друг, светлината е ослепителна и ще изпълни вселената. Предизвикателството на омагьосването е да останеш верен на тази светлина, да вярваш в нея, когато тя не е толкова очевидна. Тогава тази светлина се превръща в нажежен блясък и се увива около всичко.
Мариам Уилямсън
Всяко здраво дете иска да го има, опитът за лична отговорност, лични грешки, лични действия не по шаблон...
Мариана Милейко
Любовта към лица с красив външен вид е често срещана грешка на нежния пол и отминава с течение на времето, като другите неразположения на жените.
Мария Корели
...В друго време, това, което не може да се види, ще ни определи и ще бъдем подтикнати да кажем, че езикът е грешка и всички неща са онеправдани чрез представяне. Азът, ще кажем, никога не може да бъде видян с маскировка и никога да не бъде видян без такава.
Марк Странд
Нямам съжаление в живота си. Ако не заради грешките, които направих, нямаше да бъда човекът, какъвто съм днес.
Марко Пиер Уайт
Ние всички правим грешки. Бог знае, че съм направил повече от всеки друг, когото познавам.
Марко Пиер Уайт
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
40
Следваща