Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 9
В този момент, в който във вас се заражда вяра, вие разбирате, че всичко, съществуващо във вас, е изцяло и напълно грешно, достойно за порицание и проклятие.
Мартин Лутер
Имам абсолютна вяра в принципите на ненасилието и вярвам в тях, не само като метод или преходна стратегия, но като и начин на живот.
Мартин Лутър Кинг
Вашите шансове за успех във всяко начинание винаги могат да бъдат измерени чрез вярата ви в себе си.
Робърт Колиър
Вашата вяра, че можете да направите нещо, придава на мисълта ви силата им.
Робърт Колиър
Небето не е нито високо, нито ниско, нито дясно, нито ляво. Небето е точно в средата на гърдите на човека, който има вяра.
Салвадор Дали
Необходимо е да вложиш твърде много усилия, за да върнеш вярата на човек, който веднъж е измамен.
Стефан Цвайг
Каква стойност има във вярата без дела? И какво струват те, ако не са обединени по достойнствата на Исус Христос, единственото ни добро?
Тереза Авилска
Вярата в границите създава ограничени хора.
Антъни Робинс
Битката, която никога не завършва, е битката на вярата срещу неверието.
Томас Карлайл
Това е един от парадоксите на демократичното движение - че то обича тълпата и се страхува от хората, които я съставят - че религията на човечеството не трябва да има вяра в хората.
Уолтър Липман
Това, което веднъж се е случило на Земята, трябва да се повтори във Вселената милиони пъти: за научния свят това е предмет на вярата.
Артър Кларк
Всяка любов е преход към нова вяра.
Борис Пастернак
Имам вяра в Съединените щати и способността ни да вземаме добри решения въз основа на фактите.
Ал Гор
Да имаш вяра е почти същото, като да имаш криле.
Джеймс Матю Бари
Истинската вяра на човек е насочена не към това, да му доставя покой, а към това да даде сили за труда му.
Джон Ръскин
Слабостта на разума се състои във вярата, че той е способен да убеди неразумното.
Жан Ростан
Суеверие е злоупотребена вяра.
Алфонс дьо Ламартин
Ще умра пролетарски революционер, марксист, диалектически материалист и следователно непримирим атеист. Моята вяра в комунистическото бъдеще на човечеството не е по-малко пламенна, всъщност тя е по-твърда днес, отколкото в дните на младостта ми.
Лев Троцки
Вярата е необходима на слабите или отслабналите.
Ромен Ролан
Няма познание, което не е имало връзка с вярата; както и няма вяра, която не е зависела от познанията.
Климент Александрийски
Вярата е разкош, който могат да си позволят само младежите.
Майкъл Кънингам
Шаманизмът е път на знанието, а не на вярата и това знание не може да дойде от мен или някой друг в тази реалност. За да придобиете това знание, включително знанието за реалността на духовете, е необходимо да преминете през вратата на шамана и да придобиете емпирични доказателства.
Майкъл Харнър
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
40
Следваща