Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 8
Моят успех не е резултат от арогантност - това е резултат от вяра.
Конър Макгрегър
Доверието е основна валута на всяка връзка. Понякога нуждата ни да контролираме и микроуправляваме всичко подкопава доверието ни в себе си и другите. Истината: Хората са много по-способни, отколкото си мислим. За да отключите магията, често е необходима голяма доза доверие. Давай, имай вяра.
Крис Кар
Но телеологичните съображения не могат да доведат само до вяра и надежда. Те не дават сигурност.
Кристиан Лоус Ланге
Еволюцията е логична, за разлика от религията. Дори Църквата ще се съгласи с това. Трябва да приемате религията на вярата и не можете да я изпробвате по здрав разум.
Лестър дел Рей
Само в свят, в който вярата е трудна, може да съществува вяра.
Лий Стробъл
Аз съм най-малко щастливият атеист в света. Липсва ми религиозната вяра, но да се опитваш да имаш изглежда като опит да се влюбиш в някой, в когото не си влюбен.
Лиса Уилямс
Талантът - това е вярата в себе си, в своята сила.
Максим Горки
Лесно е да се открие произходът на абсурдната идея за неморалния живот - и тя се поддържа чрез надежа и страх, чрез детинска вяра и малодушие.
Кларънс Дароу
Капитане, моята религиозна вяра ме учи да се чувствам толкова безопасно в битката, колкото и в леглото. Бог е определил времето за моята кончина. Аз нямам грижа за това, освен да бъда винаги подготвен, когато тя ме застигне. Капитане, това е начинът, по който трябва да живеят всички хора и тогава всички ще бъдат еднакво смели.
Стоунуол Джаксън
Вярата не е познаване на обекта на вярата, а общуване с него.
Николас Гомес-Давила
Ние не гледаме на вярата, надеждата и милосърдието като недостижими идеали, а ги използваме като солидна основа за борбата на една нация за свобода в съвременната цивилизация.
Франклин Делано Рузвелт
Знаете, че да бъдете американци е много повече от въпроса откъде са дошли родителите ви. Това е вярата, че всички хора са създадени свободни и равни и че всеки заслужава равен шанс.
Хари С. Труман
Ако развиете абсолютното чувство за увереност, каквото може да бъде дадено от една мощна вяра, тогава можете да постигнете почти всичко, включително и такива неща, които за другите хора със сигурност са невъзможни.
Уилям Лайън Фелпс
Чувствам се добре, защото вярвам, че съм увеличил вярата на хората в тяхното правителство.
Арнолд Шварценегер
Истинските приятели се разбират без излишни думи, искрената вяра може да мине въобще без думи – само да мълчи.
Освалд Шпенглер
Мисълта не е незаменима за съществуването, нито пък е негова причина, но тя е инструмент за изграждането; аз ставам това, което виждам в себе си. Мога да направя всичко, което мисълта ми подсказва; мога да стана всичко, което мисълта разкрива в мен. Това трябва да е непоклатимата вяра на човек в себе си, защото Бог го обитава.
Шри Ауробиндо
Има повече вяра в честното съмнение, вярвайте ми, отколкото в половината религии.
Алфред Тенисън
Настоящият религиозен живот е всекидневно обръщане във вярата.
Андре Малро
Защо е заповядано "Не съдете, за да не бъдете съдени"? Защото куц човек не трябва да се смее на гърбав! Защото всички сме с гърбава душа и куца вяра.
Дмитрий Смирнов
Аз не се страхувам от самота без хора, а от самота без вяра.
Николай Велимирович
Вярата не е убеждението, че Бог ще направи това, което искате. Вярата е убеждението, че Бог ще направи това, което е правилно.
Макс Лукадо
Нахранете страховете си и вярата ви ще умре от глад. Хранете вярата си и страховете ви ще го направят.
Макс Лукадо
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
40
Следваща