Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 6
Истинската основа на религията не е вярата, а интуитивният опит. Интуицията е силата на душата да познава Бога. За да разбере какво всъщност е религията, човек трябва да познава Бог.
Парамаханса Йогананда
Вярата създава и развива силата на духа.
Парацелз
Силата на вярата и волята може да излекува всяка болест.
Парацелз
Безпокойството е духовно късогледство... Неговият лек е интелигентната вяра.
Пол Брънтън
Вярвам в Бог, което означава, че съм отворен към някои абсурдни възможности. Но разбирам силата на тази вяра и разбирам метафората на тази вяра.
Реза Аслан
Трябва да се разбере, че религията не е вяра. Религията е историята на вярата.
Реза Аслан
Аз съм вярващ човек и езикът, който използвам, за да определя вярата си, символите и метафорите, на които разчитам, за да изразя вярата си, са предоставени от исляма, защото те имат най-голям смисъл за мен.
Реза Аслан
Ти просто имаш вяра. Ако това звучи някак мистично, това е така, защото наистина не знам как работи, но вярвам, че така е. Опитвам се да пиша по начина, по който чета, за да разбера какво се случва след това.
Ричард Русо
Слабостите на човек могат да попречат на вярата му, но не могат да я намалят.
Робърт Лъдлъм
Колко скоро вярата би замръзнала без кръст!
Самюел Ръдърфорд
Избягвайте тези, които се стараят да подкопават вярата ви в самите вас. Великия човек, от друга страна, внушава чувството, че вие можете да станете велики.
Марк Твен
Всяка вяра, която поставя себе си извън съмнение, подхранва собствения си крах.
Стивън Р. Доналдсън
Да се страхуваш от нещо означава да приемаш такава възможност. Да допускаш възможност е първата крачка към вярата.
Тери Гудкайнд
Вяра в себе си? Родителите ми я подариха.
Типи Хедрен
Кога започнахме да губим вярата в способността ни да осъществим промяна?
Уинтън Марсалис
Никой не се аргументира докрай, за да стане вярващ на чиста основа на логика и разум. Това изисква скок на вяра.
Франсис Колинс
Уравнението на религията с вярата е доста скорошно.
Арнолд Джозеф Тойнби
Вярата е доброволна невроза.
Хенри Луис Менкен
Характерното политическо отношение днес не е на положителна вяра, а на отчаяние.
Хърбърт Рийд
Прекарах последните 50-ина години, като се потопих в световните религии, и си написах домашното. Отидох във всяка от осемте велики религии в света и потърсих най-дълбоките учени, които успях да намеря, и се научих за тях и всъщност практикувах всяка вяра.
Хюстън Смит
Не забравяйте, че лесният въпрос може да има лесен отговор. Но на тежък въпрос трябва да има твърд отговор. И за най-трудните въпроси от всички, може да няма отговор - освен вярата.
Чарлс Шефилд
Правенето на добро е проста и универсална визия. Визия, към която всеки един от нас може да се присъедини и да допринесе за нейното реализиране. Визия, основана на вярата, че чрез правене на добри дела, позитивно мислене и утвърдителен избор на думи, чувства и действия, можем да подобрим доброто в света.
Шари Арисон
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
40
Следваща