Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 30
За съжаление, много млади вярващи - и някои по-възрастни също - не знаят, че в живота на всеки човек ще има моменти, когато обстоятелствата не се събират - когато Бог изглежда няма смисъл. Този аспект на християнската вяра не се рекламира добре.
Джеймз Добсън
Няма нищо по-важно от това родителите да предадат наследство от поколение на вярата и ценностите на своите деца.
Джеймз Добсън
В определящите моменти за живота ви има два избора - или стъпвате напред във вяра и сила, или стъпвате назад в страха.
Джеймс Артър Рей
Вяра в Бог - животът никога повече не може да те изненада.
Джеймз Добсън
Имам голяма доза увереност и вяра в способностите си да пиша. Има и други области от живота ми, в които не съм толкова уверен и нямам толкова вяра, но що се отнася до писането и работата, не се притеснявам за това. Вярвам си, че ще го направя правилно.
Джеймс Фрей
Но това е част от вярата. Вярване и знание въпреки това, което казват другите хора, и въпреки това, което светът може да мисли за вашите вярвания.
Джеймс Фрей
Вярата е оправданието на глупака.
Джеймс Фрей
Вниманието е основната психологическа добродетел. От него зависят може би другите основни добродетели, защото едва ли може да има вяра, надежда или любов към каквото и да било, освен ако първо не получи внимание.
Джеймс Хилман
Вяра - виждайки съпруга си така, както го вижда Исус.
Дженифър Смит
В свят, описан от квантовата физика, настояването за причинно-следствено затваряне на физическия свят представлява квазирелигиозна вяра в абсолютните сили на материята, вяра, която не е повече от ангажимент за груб и остарял материализъм.
Джефри Шуорц
Разликата между моите вярвания и религиозната вяра е, че съм готов да променя възгледите си в светлината на нови доказателства, но някой с религиозна вяра просто ще пъхне пръсти в ушите и ще каже: Не слушам, нищо не можеш да кажеш, което да ме накара да променя решението си.
Джим Ал-Халили
Колкото и да се съмнявах в способността на човека да изпълни задачата, която сам си е поставил, не можех да не възхищавам на неговата вяра и неговата индустрия.
Джим Корбет
Няколко моменти на безумна вяра в себе си и смелост могат да променят всичко.
Джим Куик
Абсолютна истина съществува, подобно на гравитацията, точно както има духовни закони като този: можете да имате това, за което говорите, ако вярвате, че наистина го имате, без дори да го знаете в действителност. Това е вярата.
Джина Шоуолтър
Корупцията е рак: рак, който разяжда вярата на гражданите в демокрацията, намалява инстинкта за иновации и творчество; и без това стегнати национални бюджети, изтласкващи важни национални инвестиции. Това губи таланта на цели поколения. Плаши инвестициите и работните места.
Джо Байдън
Тя се стремеше да се промени, но беше, но все пак беше трудно да се откаже от славата на предишните си уверености, от вярата си в страстта и отдаването и съблазнителната сила да се поддаде на склонността.
Джоана Тролъп
Какво разделя обикновената жена от необикновената? Вярата, че тя е обикновена.
Джоди Уилямс
Тези, които не знаят как да готвят, имат трогателна вяра в готварските книги. Те вярват, че ако имате под ръка рецепта, останалото е въпрос на буквално спазване на инструкциите. Но готварската книга е нещо като поредица от пособия за секс: ако имате нужда от нея, очевидно имате проблем с това.
Джон Бакстър
Доколкото знам, аз съм потребител и понякога разпространител на доказателства, но не и производител. Моите убеждения се основават на вярата в други хора, процеси и институции.
Джон Брокман
Чувал съм вярващи да говорят за студенината на науката и за топлината на своята вяра. Но и животът ми беше топъл и имам вяра. Вяра в любовта и вяра в присъщата красота на един свят, който се е формирал.
Александра Олива
Възможно е, най-голямата от всички илюзии е вярата в това, че съзнателният разум контролира тялото и че, изменяйки характера на своето мислене, ние можем да променим и нашите чувства.
Александър Лоуен
Всъщност вярата е отговор на доказателства, а не радост при липса на доказателства.
Джон Ленокс
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
40
Следваща