Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 3
На практика всички хора са атеисти: в своите дела, в своето поведение те опровергават своята вяра.
Лудвиг Фойербах
Ако вярвате, че животът си струва да се живее, вашата вяра ще превърне това във факт.
Артър Милър
Нямам вече вяра на младите хора. И не си губя времето да общувам с тях.
Вивиан Уестууд
Въпреки всички стремежи на хората, никой не може да произведе и един факт, който да подкрепи вярата в Бога.
Кларънс Дароу
Отраснах с вярата, че високите постижения са най-добрата защита срещу расизма и сексизма. И това е начинът по който осъществих живота си.
Опра Уинфри
Винаги има известен скок на вярата, който редакторите са направили със своите автори на научна литература. Ако доверието бъде нарушено, нещата могат да станат много неудобни за писателите и издателя.
А. Скот Бърг
Чудесата не доказват нищо, освен за онези, чиято вяра се купува много евтино, сър.
Майкъл Шейбон
Приятелството изисква скок, не на вяра, а на уважение.
Марк Кингуел
Световният търговски център е жив символ на отдадеността на човека към световния мир... представяне на вярата на човека в човечеството, нуждата му от индивидуално достойнство, неговите вярвания в сътрудничеството на хората и чрез сътрудничество способността му да намира величие.
Минору Ямасаки
На хората е дадена фалшива алтернатива: изборът между непросветена вяра и просветлено неверие. Повечето интелектуалци изглежда отдават почит на втория вариант.
Ойген Древерман
Това, от което се нуждая, е да повярвам отново в себе си - защото вярата ми беше силно подкопана; струва ми се, че ролята ми приключи.
Пьотр Чайковски
Изгубих вяра в Оскарите първата година, когато бях филмов критик - годината, в която Бони и Клайд не спечелиха.
Роджър Ебърт
От всички лекари, които познавам, психоаналитиците, сбор от свещеници с библия, ритуали и вяра, представляват най-зловещия, най-нелепия и най-неблагоприятен от вида.
Антонио Лобо Антунеш
Ако еволюционният подбор е основа за вярата в максимизирането на печалбата, тогава ние трябва да постулираме самата основа, а не максимизацията на печалбата, която предполага при определени обстоятелства.
Тялинг Купманс
С тази вяра искам да живея и да умра.
Франсоа Вийон
Не е нужно да имаш вяра, за да се молиш; нужно е да се молиш, за да си върнеш вярата.
Франсоа Мориак
Надеждата е паталогическа вяра в невъзможното.
Хенри Луис Менкен
Минавам през сериозни кризи на всеки няколко месеца, но след това имам големи върхове на вярата и креативност. Аз съм странен вид животно.
Брайън Мей
Прилагането на вашата вяра ще промени живота ви.
Глен Бек
Продължете и вярвайте в Бог, ако искате, но не си представяйте, че науката ви е дала основание за такава вяра.
Даниъл Денет
Вяра - каква е тази емоция, но отчаян опит за бягство от изгарящ ума страх?
Дейвид Зиндел
Докато вярвате в някаква истина, не вярвате в себе си. Вие сте слуга. Човек с вяра.
Джак Макдевит
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
40
Следваща