Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 27
Репутация, опираща, както се счита, на мнението на мнозина, поражда твърда вяра в заслугите на човека, вяра, която в последствие е лесно да се укрепи в умовете, вече нужни образи на настроения и подготвеност.
Балдасаре Кастильоне
Има много сериозни причини да се съмняваме, че Исус е бил погребан прилично и че гробът му е открит празен... Вярата не е историческо знание, а историческото знание не е вяра.
Барт Ърман
Основните фактори, които повлияха на живота ми, са: 1) ненасилствена тактика; 2) конституционни средства; 3) демократични процедури; 4) уважение към човешката личност; 5) вяра, че всички хора са едно.
Баярд Ръстин
Активизмът ми не произтичаше от черен... Расовата несправедливост, която присъстваше в тази страна през младостта ми, беше предизвикателство за вярата ми в единството на човешкото семейство.
Баярд Ръстин
Колко ужасно е времето в началото на март. След месец ще има нарциси и внезапният разцвет на овощни градини, но сега не бихте го знаели. Трябва да приемете пролетта на сляпата вяра.
Беатрис Уилямс
Вярата във Вселената определено е знак от Вселената.
Беки Албъртали
Човекът, който е създаден сам, трябва да знае, че и той ще умре сам. И все пак през живота си той живее почти пристрастен към имуществото... единственото имущество, което човек може да вземе със себе си, когато умре, е нечия вяра или неверие.
Аднан Октар
Когато демонстрираме вярата си в Бог чрез нашето подчинение, Той не само обещава да ни осигури, Той ще ни осигури.
Бени Хин
Вярата гледа отвъд стените на препятствието и продължава към отговора.
Бени Хин
Изцелението през повечето време се нуждае от атмосфера на вяра.
Бени Хин
Ако нямате вяра, сте загубили битката си.
Бил Козби
И от всички часове на необятния свят, нито един час не беше приет с вяра.
Блез Сандрар
Да вярваш в нещата, които можеш да видиш и докоснеш, съвсем не е вяра; но да вярваш в невидимото е триумф и благословия.
Боб Проктър
Защитниците на вярата в институциите на религията, правителството и бизнеса са враговете на жизнеността.
Брад Блантън
Вярвам, че чрез своята рационална оценка на истината и безразличието към личната вяра науката надхвърля религиозните и политическите разделения и така ни свързва в едно по-голямо, по-устойчиво цяло.
Брайън Грийн
Аз не искам, думите ми за актьорската професия да звучат помпозно. Съвсем не искам. Нашата работа е дисциплина, безкрайно повторение на едно и също, поражения, упорство, сляп късмет, безгранична вяра в себе си и отдаденост.
Брайън Кранстън
Пазете вяра и никога не позволявайте на глупавите хора на този свят да ви потиснат.
Брайън Молко
Вярата е такова чувство, което не можеш да наложиш насила.
Брам Стокър
...дори погрешната вяра може да ни помогне да придобием знания. Опитваме се да сме интелигентни относно това къде влагаме вярата си и се приспособяваме, докато научаваме повече.
Брандън Мъл
Вие, които сте вътре, не осъждайте моята липса на вяра твърде бързо; вие, които сте отвън, не бързайте да се подигравате с прекомерността ми; вие, които сте безразлични, не бързайте да се иронизирате с вечните ми колебания.
Бруно Латур
Вярата е непоколебимо доверие в нещо божествено.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Златната ера на равни права в Испания беше мит и вярата в нея беше резултат, повече от причина, на еврейско съчувствие към исляма. Митът е измислен от евреите в Европа на XIX век като укор на християните.
Бърнард Луис
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
40
Следваща