Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 2
Вярата притежава огромна сила, в много пъти повече, от колкото силата на физическото тяло.
Парацелз
След като човек е изоставил вярата в Бог, поезията е същността, която заема своето място като изкупление на живота.
Уолъс Стивънс
Винаги сме държали на надеждата, вярата, убеждението, че отвъд хоризонта има по-добър живот, по-добър свят.
Франклин Делано Рузвелт
Демокрацията е патетична вяра в колективната мъдрост на индивидуалното невежество.
Хенри Луис Менкен
Погледът назад беше написан с вярата, че Златният век лежи пред нас, а не зад нас.
Едуард Белами
Никой сериозен историк на нациите и национализма не може да бъде отдаден политически националист... Национализмът изисква твърде много вяра в това, което очевидно не е така.
Ерик Хобсбом
Всяко знание започва със съмнение и завършва с вяра.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Най-печалното, което може да постигне душата, е, когато тя загуби вяра в Бога и в жената.
Александър Смит
Липсата на вяра е недостатък, който трябва да бъде скрит, ако не може да бъде преодолян.
Джонатан Суифт
Чудото трябва да бъде от вярва, а не вярата от чудо.
Николай Бердяев
Болшинството хора притежават уникалната способност да приемат всичко на вяра.
Олдъс Хъксли
Вяра, не просветена от разума е недостойна за човек.
Пиер Абелар
Невежество - първата предпоставка на вярата, и затова църквата така високо го цени.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Няма по-печално доказателство за нищожността на човека, отколкото липсата на вяра към великите хора.
Томас Карлайл
Във всеки проект най-важния фактор се явява вярата в успеха. Без вяра успеха е невъзможен.
Уилям Джеймс
...Ако великата страст ни завладее за втори път в живота, в нас, за съжаление, няма предишната вяра в нейното безсмъртие...
Хайнрих Хайне
Вярата, която не може да преживее сблъсъка с истината, не струва много съжаления.
Артър Кларк
Имайте вяра в мислите си.
Брук Шийлдс
Не трябва да имам вяра, аз имам опит.
Джоузеф Камбъл
Не бих могъл да почувствам някак по-самотна пустота, бях лишен от вяра или бях пропуснал съдбата си в живота...
Джоузеф Конрад
По-добър свят ще се появи въз основа на вяра и разбиране.
Дъглас Макартър
Този, който губи пари, губи много; този, който губи приятел, губи много повече; този, който губи вяра, губи всичко.
Елинор Рузвелт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
40
Следваща