Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 16
Не сме загубили вяра в живота, имаме силна вяра.
Орхан Памук
Превърнете своя страх във вяра.
Рей Крок
Там, където няма вяра, няма и богохулство.
Салман Рушди
Тъй като религията няма вътрешна същност, същността на вярата е в собственият декор, в послушанието на ритуала като такъв.
Славой Жижек
Вярата е висшата страст в човека.
Сьорен Киркегор
Лидерите са пазители на идеалите на една нация, на вярванията, които тя отглежда, на нейните постоянни надежди, на вярата, която прави една нация само от съвкупност от индивиди.
Уолтър Липман
За да поддържа вярата чиста, по-добре човек да се оттегли в манастир.
Уолтър Липман
Хората, които се молят за чудеса, обикновено не получават чудеса. Но хората, които се молят за смелост, за сила да понесат непоносимото, за благодатта да си спомнят какво им е останало вместо това, което са изгубили, много често намират отговор на молитвите си. Техните молитви им помагат да се възползват от скритите запаси от вяра и смелост, които не са им били достъпни преди.
Харолд Кушнер
Романтичната идея на писателя без пари е фалшива. Ужасно е. Мразех да дължа. Мразех безпокойството да не знам дали можем да платим наема си този месец. За щастие имах жена, която много ме подкрепяше и имаше вяра и споделяше моята лудост.
Хишам Матар
Показването на истината вдъхновява вярата в нея.
Блез Паскал
Съзерцанието разглежда нещата в тяхното действително съществуване, вярата - в обичайния им поток, разумът - в тяхното потенциално превъзходство.
Бонавентура
Атеистите имат също толкова право на публичен дискурс, колкото всички... хора от всякаква религиозна вяра в тази страна.
Ал Гор
За поета радостта от живота е причина за вярата, за святията - те е плод.
Гилбърт Кийт Честъртън
Страхувам се от всеки, който иска да ме обърне към тяхната вяра.
Гюнтер Грас
След освобождаването на жените е невероятно колко други проблеми се решават - вяра, образование, здравеопазване. Жените са ключът във всяка общност.
Дезмънд Туту
Братя и сестри от Египет, вие сте дали на света най-ценния дар: вярата, че в крайна сметка правото ще надделее.
Дезмънд Туту
Никога не съм притежавал тази класическа борба. Това, което имах беше вяра.
Дензъл Уошингтън
Предразсъдъците винаги се оказват по-силни, от различията във вярата.
Джеймс Фенимор Купър
Стигнали ли сме до нашата собствена вяра и собствен път или просто сме възприели убежденията на родители, духовници, съпрузи или приятели?
Джоан Борисенко
Проповядвай вярата, докато я имаш; и тогава, защото я имаш, ще проповядваш вярата.
Джон Уесли
Вярата е божественото доказателство, чрез което духовният човек различава Бога и Божиите неща.
Джон Уесли
Вярата и разумът вървят ръка за ръка.
Джон Уесли
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
40