Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 14
Омразата е най-достъпният и изчерпателен от всички обединяващи агенти. Масовите движения могат да се издигат и разпространяват без вяра в бог, но никога без вяра в дявола.
Ерик Хофер
Величайшото и неопровержимо чудо - това е вярата на хората в чудесата.
Жан Паул
Вярата не започва, докато причината не спре.
Жан-Клод Кариер
Когато растях в Ирак, имаше непрекъсната вяра в прогреса и голямо чувство на оптимизъм. Това беше момент на изграждане на нацията.
Заха Хадид
Духът на приключенията, за да обхване новото и невероятната вяра в силата на изобретението, ме привлече към руския авангард.
Заха Хадид
Корените на нашите екологични кризи са аксиоматични: те се крият в нашата вяра и ценностни структури, които формират връзката ни с природата, помежду си и начина на живот, който водим.
Зиауддин Сардар
Психотерапията е светилище; това е поле за битка; това е място, на което съм била психотична, невротична, възбудена, объркана и отчаяна отвъд вярата.
Кей Редфийлд Джеймисън
Бързината и гъвкавостта на здравия ум, вярата или надеждата, че нещата в крайна сметка ще се подредят - това са ресурсите, изгубени за човек, когато мозъкът е болен.
Кей Редфийлд Джеймисън
Видимата вяра е израз на моята християнска вяра, която трябва да бъде видима, за да бъде истинска! Дадох името на колекцията от музиканти, които работиха с мен по записа.
Кен Хенсли
Полярният експрес е за вярата и силата на въображението да поддържа вярата. Става дума и за желанието да живеем в свят, в който може да се случи магия, свят, в който всички сме вярвали като деца, но този, който изчезва, когато пораснем.
Крис ван Алсбърг
Преди всичко ракът е духовна практика, която ме учи на вяра и устойчивост.
Крис Кар
Да мислиш добре за себе си и да провъзгласиш този факт на света не с гръмки думи, а с велики дела. Да живееш с вяра, че целият свят е на твоя страна, стига да си верен на най-доброто, което е в теб.
Крисчън Ларсън
Има моменти, когато един приятел изисква сляпа вяра от друг...
Либа Брей
Християните могат да имат съмнения и могат да имат въпроси и нездравословният начин да се справят с това е да ги държим вътре, където се гноят и растат и могат да подкопаят вярата ни. Здравословният начин да се справите с него е да говорите за него и да бъдете честни за него.
Лий Стробъл
Интелигентният дизайн е в съответствие с всяка система на вяра, за която се сещам, защото повечето системи на вяра вярват, че има създател.
Лий Стробъл
Всички християни трябва да могат да формулират причините, поради които вярват в това, в което вярват – не само заради нашите духовно объркани приятели, но и за да имаме по-дълбока и по-уверена вяра.
Лий Стробъл
Тази вяра не е като дело на къща, в която човек може да живее с пълни права на притежание. По-скоро е като комплект инструменти, с които човек може да си построи къща. Инструментите ще си струват точно това, което прави с тях. Когато ги остави, те няма да имат никаква стойност, докато той не ги вземе отново.
Лойд Дъглас
Разбирането на Исус не е просто въпрос на интелигентност. Той трябва да бъде приет с вяра.
Лойд Дъглас
Вярвай, че животът си струва да бъде живян, и тази вяра ще стане факт.
Уилям Джеймс
Да живееш – нима това не значи да храниш несъкрушима вяра в победата?
Феликс Дзержински
Ако разумът е дар от небето и ако това същото може да се каже за вярата, значи небето ни е спуснало два дара, които са несъвместими и противоречиви един на друг. За да се отстрани тази трудност, трябва да се признае, че вярата е химеричен принцип, несъществуващ в природата.
Дени Дидро
Народ, който мисли, че честен го прави вярата, а не добрите закони, ми се струва доста изостанал.
Дени Дидро
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
40
Следваща