Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вяра" - страница 11
Чрез истинската и дълбока вяра в Бог, Спасителя, всеки човек и целият народ могат непрекъснато да черпят от вечно жив източник толкова сили, колкото е способна да получи тяхната душа.
Степан Бандера
- Знаеш ли, колоезденето не е само въпрос на баланс, - казах аз. - това е въпрос на вяра. Можете да останете изправени само като се движите напред. Трябва да гледаш към целта, а не към земята. Ще нарека това Философията на живота на велосипедиста.
Сюзън Вриланд
Вярата в нещо по-голямо и свръхестествено не е същото като в линейната религия.
Тобаяс Фордж
В ортодоксията винаги съществува опасност вярата да рухне в страх.
Н. Т. Райт
Имах силна вяра, че в крайна сметка ще имам бебе.
Трини Уудол
Бих предположил, че вярата е работа на всеки. Напредъкът или упадъкът на вярата е толкова тясно свързан с благосъстоянието на обществото, че би трябвало да представлява особен интерес за един политик.
Уилям Уилбърфорс
Разтревожен съм, когато виждам, че мнозинството от така наречените християни имат толкова малко разбиране за истинската природа на вярата, която изповядват. Вярата е толкова важна тема, че не трябва да я пренебрегваме поради разсейването или забързания ритъм на живота ни.
Уилям Уилбърфорс
Вярата? Не е имало. Не съм нихилист или релативист. Не вярвам в нищо, освен в промяна. Аз съм хераклиец - не можеш да стъпиш в една и съща река два пъти.
Филип Джонсън
Но суеверието, като вярата, трябва да умре.
Филип Ларкин
Имаме нужда от вяра и ума на Господ Исус, за да разпознаем нещо с трайна стойност дори в най-обикновените си задачи.
Филип Янси
Открих, че животът с вяра в един невидим свят изисква постоянни усилия.
Филип Янси
Вярата не е просто личен въпрос или нещо, което практикуваме веднъж седмично в църквата. По-скоро трябва да има заразителен ефект върху света като цяло. Исус използва тези изображения, за да илюстрира своето царство: пръскане с мая, което кара целия хляб да бухне, щипка сол, запазваща парче месо, най-малкото семе в градината, което расте в голямо дърво, в което птиците от небесата гнездят.
Филип Янси
Вярата и разумът не са, както изглежда, че мнозина спорят днес, взаимно изключващи се. Никога не са били. Писмото до евреите в Новия завет определя вярата като "същността на нещата, на които се надяваме, доказателство за невижданите неща".
Франсис Колинс
Вярата е разум плюс откровение, а частта от откровението изисква човек да мисли както с духа, така и с ума. Трябва да чуете музиката, а не просто да четете бележките на страницата.
Франсис Колинс
Аз съм сериозен християнин. Приемам вярата си сериозно. Опитвам се да го практикувам всеки ден от седмицата, а не само в неделя.
Франсис Колинс
Вярвам в буквалното издигане на тялото на Христос. Това е крайъгълният камък на моята християнска вяра.
Франсис Колинс
Каква вяра не е била използвана от демагозите като тояга над нечия глава?
Франсис Колинс
Съществуването на всяка чиста раса със специални дарения е мит, както и вярата, че има раси, всички от членовете на които са обречени на вечна малоценност.
Франц Боас
Вяра, която не оставя място за съмнение, не е вяра; това е суеверие.
Хосе Бергамин
Вярата, в която съм роден, ме формира.
Хюстън Смит
Вярвам, че вярата е предвестник на всички наши идеи.
Чарли Чаплин
Никоя звезда не блести така ярко, както тези, които блестят в полярното небе. Никоя вода няма толкова сладък вкус, колкото тази, която извира сред пустинния пясък. И никоя вяра не е толкова ценна, колкото тази, която живее и триумфира през несгодите. Изпитаната вяра носи опит. Никога не бихте повярвали на собствената си слабост, ако не трябваше да преминавате през изпитания. И никога нямаше да познаете Божията сила, ако Неговата сила не беше необходима, за да ви изведе.
Чарлс Х. Спърджън
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
40
Следваща