Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ръка" - страница 6
В съединените ни ръце все още има някакъв знак на надежда, в стиснатия юмрук няма нито един.
Виктор Юго
Животът е странна вещ. Много съм говорил, дълго съм размишлявал върху него, но с всеки изминал ден ми е все по-непонятен. Защо в нас има такава жажда за живот? Истинският живот - това е игра от която човек никога не излиза победител. Да живееш - това означава тежко да се трудиш и страдаш, докато не се прокрадне около нас старостта, и тогава ние отпуснем ръце на хладната пепел на оставащите дърва. В мъка се ражда детето, в мъка умира старият човек изпускайки последната глътка въздух и всичко в наши дни е печал и грижи. И всеки човек отива в откритите обятия на смъртта неохотно, спотайвайки се, падайки, оглеждайки се назад, борейки се до последно. А истинската смърт е добра. Само живота причинява страдания. Но ние обичаме живота и ненавиждаме смъртта. Това е много странно.
Джек Лондон
Само времето може да излекува разбитото ти сърце. Както и само времето може да излекува неговите счупени ръце и крака.
Джим Хенсън
Аз разбрах една не хитра истина. Тя е в това, че можем да правим чудеса със своите ръце...
Александър Грин
Знам какво да направя с папараците. Аз ще правя всяка нощ в течение на три месеца ще прекарвам с известни актриси: една нощ с Холи Бери, една със Салма Хайек, след това ще се разхождам по плажа, държейки за ръка Леонардо Ди Каприо... Така ще ги подлудя.
Джордж Клуни
Протягайки ръка за помощ, не я свивайте в юмрук.
Дон Аминадо
Животът е кутия, пълна с пробождащи и режещи инструменти. Всеки час ние обезобразяваме ръцете си до кръв.
Жул Ренар
Тъмни са пътищата, които висшата ръка ни позволява да изминем тук... нека се придържаме здраво към вярата, че едно по-фино, по-възвишено решение на загадките на земния живот ще присъства, ще стане част от нас.
Карл Фридрих Гаус
При такива очевидни инциденти, които накрая оказват такова решаващо влияние върху целия живот, човек е склонен да разпознае инструментите на по-висша ръка. Голямата загадка на живота никога не ни става ясна тук долу.
Карл Фридрих Гаус
Когато се избира жена, един умен мъж гледа на ръцете, а глупавият - на краката.
Константин Мелихан
Човекът, който търси одобрение отвън, е предал щастието си в чужди ръце.
Дейл Карнеги
Понякога, след разговор с човек, ми се иска да подам дружелюбно ръка на куче, да се усмихна на маймуна и да се поклоня на слон.
Максим Горки
Мирът е хубаво нещо, но не бива да се дреме, за да не ни вържат ръцете, а и войниците ни да не станат баби.
Петър I
Властта по-често минава от ръце в ръце отколкото от глава в глава.
Станислав Йежи Лец
Който иска да помогне, даже и с вързани ръце ще направи много добро.
Фьодор Достоевски
Изгубих всякакви надежди относно бъдещето на моята страна, ако днешната младеж вземе в ръцете си юздите на управление, понеже тази младеж е непоносимо, невъздържана, просто ужасна.
Хезиод
От друга страна, в човешкото тяло централната точка естествено е пъпът. Защото, ако човек бъде поставен легнал по гръб, с изпънати ръце и крака и чифт пергели, центрирани в пъпа му, пръстите на ръцете и краката на двете му ръце и крака ще докосват обиколката на описаната оттам окръжност.
Витрувий
Ниското самочувствие е като да караш през живота със счупена ръка.
Максуел Малц
Ако не харесваш ръката, която съдбата ти поднесе, бори се за нова.
Масаши Кишимото
Живей живота си така, че да не съжаляваш. Колкото и да е трудно, колкото и да е тъжно, ако нещо е ценно за теб, защитавай го с двете си ръце.
Масаши Кишимото
Световни теоретици на конспирацията, вярващи в скритите ръце на Ротшилд, масоните и илюминатите, ние, скептиците, ви дължим извинение. Ти беше права. Играчите може да са малко по-различни, но вашата основна предпоставка е правилна: Светът е нагласена игра.
Мат Таиби
Отпускането ни помага да живеем в по-спокойно състояние на ума и помага да възстановим баланса си. Позволява на другите да бъдат отговорни за себе си, а ние да свалим ръцете си от ситуации, които не ни принадлежат. Това ни освобождава от ненужния стрес.
Мелъди Бийти
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
41
Следваща