Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ръка" - страница 4
Астрономите имат обща основа за дискусия с музикантите в хармонията на звездите и музикалните съзвучия в тетрадите и триадите на четвъртата и петата, и с геометриците в предмета на зрението; и във всички други науки много точки, може би всички, са общи, що се отнася до обсъждането им. Но действителното предприемане на произведения, които са доведени до съвършенство от ръката и тяхната манипулация, е функция на онези, които са били специално обучени да се занимават с едно изкуство.
Витрувий
Важно е да нямаш идеология, да не членуваш в политическа партия. Въпреки че писателят може да има определени политически възгледи, той трябва да внимава да не му бъдат вързани ръцете.
Мануел Пуиг
Аз съм египетски мюсюлманин, образовал се в Кайро и Ню Йорк и сега живея във Виена. Съпругата ми и аз прекарахме половината от живота си на север, половината на юг. И изпитахме от първа ръка уникалната природа на човешкото семейство и общите ценности, които всички споделяме.
Мохамед ел Барадей
Тези, които имат огромната нечестност да се бият с урна в едната ръка и пушка в другата, нямат място в демократичната политика.
Нийл Кинък
Липсваше ми толкова много, че имах физически усещания на загуба по цялото си тяло. Сякаш в една минута ми липсваше ръка, в следващата далакът. Това ме караше да се чувствам зле, все едно да повръщам.
Огастин Бъроуз
Виждаме през 20-ти век една злощастна окопна война, в която психоанализата, в борба срещу интернализираната принуда и суеверие на определена доктрина, се е изразила атеистично. За разлика от това, теологията не е просто под подозрение, че говори бездушно за Бог. И теологията, и психологията, в стремежа си към човешкото здраве, се нуждаят една от друга като дясната и лявата ръка.
Ойген Древерман
Радият може да бъде много опасен в престъпни ръце.
Пиер Кюри
Откритията на Алфред Нобел са характерни; мощните експлозиви могат да помогнат на мъжете да изпълняват възхитителни задачи. Те също са средство за ужасно унищожение в ръцете на големите престъпници, които водят народите до война.
Пиер Кюри
И ъ-ъ, радвам се, че все още имам ръце и очи, с които да работя.
Руб Голдбърг
Подобно на своите предшественици, днешните президенти просто вдигат ръце.
Стивън Амброуз
Когато нарисувам нещо, мозъкът и ръцете работят заедно.
Тадао Андо
Моята ръка е удължаването на мислещия процес - творческия процес.
Тадао Андо
Времето е хлъзгаво нещо: изгубете го веднъж и неговата струна може да излезе от ръцете ви завинаги.
Антъни Доер
Мисля, че най-доброто ми умение като архитект е постигането на координация между ръцете и очите. Успявам да прехвърля скица в модел в сградата.
Франк Гери
Всъщност мисля, че CGI има потенциала да изравни или дори да надмине това, което човешката ръка може да направи.
Хаяо Миядзаки
В Африка ще настъпи нова ера, когато бедните маси на една държава се издигат, за да спасят правото си на достоен живот от ръцете на управляващите олигархии.
Ернесто Че Гевара
Ако не пишех стихове, щях да си мия ръцете през цялото време.
Шърман Алекси
Някои хора ценят книгите по обема, сякаш са написани за упражняване на ръцете, а не на ума.
Балтазар Грасиан
Мисля, че животът ви се управлява не от тухлите или хоросана около вас, а от това кой ви държи за ръка и кой ви плюе в очите.
Дейвид Маккалъм
Вярвам в Бог и се доверявам на Неговите ръце.
Джеймс Гарфийлд
Критикът живее от втора ръка. Той пише за. Поемата, романът или пиесата трябва да му бъдат дадени; критиката съществува по благодатта на гения на другите хора.
Джордж Стайнър
Пропагандата е изпълнителната ръка на невидимото правителство.
Едуард Бернайс
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
41
Следваща