Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ръка" - страница 32
Младостта свършва в този момент, когато престанеш да избираш за себе си врагове и се удовлетворяваш от тези, които са под ръка.
Емил Чоран
Образът на баща, който човек има в младостта си, и образът на баща за един и същ човек, когато родителите му остареят, са напълно различни. Вместо сила има уязвимост, вместо увереност има съмнение; и този, който ви е подал ръка, за да ви научи как да ходите, сега се нуждае от ръката ви, за да го подкрепя по време на ходене.
Ерик дьо Кермел
Вкусен е само този хляб, който е постигнат с трудна на собствените ръце.
Еса де Кейрош
Затворете очи, покрийте ушите си с ръце и отворете душата си.
Есад Бей
Когато станеш добър готвач, първо ставаш добър майстор. Повтаряте и повтаряте и повтаряте, докато ръцете ви не знаят как да се движат, без да мислите за това.
Жак Пепен
Чувствах се така, сякаш тази болка никога няма да бъде успокоена, че ме държи в ръцете си завинаги, че ще ми попречи да се посветя на нещо друго и че му позволявам да го направи. Мисля, че това е, което те наричат консумирани със угризения.
Жаклин Харпман
Трябва да смажем Невидимата ръка. Икономиката не е естествен феномен. Това е просто инструмент или средство, което трябва да бъде посветено на една единствена цел; стремежът към глобален просперитет.
Жан Зиглер
Три неща са най-трудни за предаване в портрет: ръце, очи и най-вече душата.
Жауме Кабре
Той каза - аз съм син на комета, носех океани в джобовете си и можех да стигна до октомври с ръка.
Ален Боске
Този проблем е, без изключение, най-спешното сблъскване с човечеството днес. Бъдещето на състезанието е в ръцете на младите хора навсякъде. Те са родителите на следващите поколения и инженерите, които трябва да внедрят новата цивилизация. Това, което правим с тях и за тях, е важно по своето значение; нашата отговорност е голяма, а нашата възможност уникална.
Алис А. Бейли
Нина, момиче от работническо семейство, не знаеше терминологията, но от детството си знаеше, че белите яки и черните ръце не се срещат на ринга в една и съща тегловна категория.
Алис Ферне
Потокът от снимки помете язовирите на паметта. Никога досега един период не е знаел толкова малко за себе си. В ръцете на управляващото общество изобретяването на илюстрирани списания е едно от най-мощните средства за организиране на стачка срещу разбирането... "Идеята за образ" прогонва идеята.
Зигфрид Кракауер
По-добре синигер в ръката, отколкото жерав в небето.
Иван Котляревски
Никога не съм искал да бъда бизнесмен; Бях занаятчия и умеех да работя с ръце. В един момент реших, че тази компания е най-добрият ми ресурс. Сега Патагония съществува, за да приложи на практика всички неща, които умните хора казват, че трябва да направим не само за да спасим планетата, но и за да спасим икономиката.
Ивон Шуинар
В западния манталитет тактиката е слуга на стратегията. На руски език обаче тактиката и стратегията са две сестри, които трябва да вървят ръка за ръка.
Игор Ризов
Мисля, че страхът, който изпитваш, когато застанеш на пропаст, всъщност е копнеж. Копнеж да паднеш - или да разпериш ръцете си и да летиш.
Изабел Абеди
Ръцете помнят повече от главата.
Изабел Брум
"Вяра" и "доверие" са думи, които поставят силата в ръцете на външна сила, на която трябва да разчитаме - независимо дали е Бог или човек или вселената. Сигурността връща властта в нашите ръце.
Йехуда Бърт
Можете да планирате нещата, да работите за тях с години, но те никога не се реализират. Или просто може да се окажете на правилното място в точния момент и всичко си идва на мястото. Ако искате да повярвате в нещо като Съдбата, тя е капризен герой. Понякога тя стои там, блокирайки вратата, през която сте родени, за да преминете, а понякога ви хваща за ръка и ви води през минутата, в която извадите носа си. И звездите гледат надолу и спазват съветите си.
Йон Айвиде Линдквист
Усещам самото му съществуване, сякаш обвива ръката ми около душата ми, притиска я, опитва се да я предпази от вреда и съм ужасен. Ужасен, защото никога не искам чувството да приключи.
К. А. Тъкър
Светът е подреден по такъв начин, че никой не знае къде и кога в ръката му ще падне скъпоценен камък.
Кавабата Ясунари
Искаше да говори с някого за това, но не смееше да си отвори никъде устата, страхуваше се, че щастието ще падне от ръцете му.
Кадер Абдола
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
41
Следваща