Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ръка" - страница 21
Собственикът на магазина не се опита да прокара книгата на нито един от клиентите си. Тя знаеше, че в грешни ръце такава книга може лесно да бъде отхвърлена или, по-лошо, да остане непрочетена. Вместо това тя го остави да стои там, където беше с надеждата, че правилният читател може да я открие.
Никол Краус
Всички деца са приятни. Чувствата към тях имат чисто биологична природа. Когато вземаш на ръце дете, ти изпитваш усещане, което не може да се определи с думи. Защото до сега не са измислени думи за това.
Николай Амосов
Не ръката, а мисълта и твори, и убива.
Николай Рьорих
Съвременната математика, която е най-изумителното от интелектуалните творения, е проектирала окото на ума през безкрайно време и ръката на ума в безгранично пространство.
Никълъс Мъри Бътлър
Величието и фиаското е едно и също. Посягаш към нещо, което просто не е в ръцете си и ако го получиш, е страхотно, а ако не го направиш, това е катастрофа.
Ноа Хоули
Писането е странно действие, нали? Да седнеш и да пишеш, или да пишеш на ръка, или каквото правят хората. И това изисква истинска дисциплина, защото наистина е чист акт на воля, че създавате нещо и го правите сами.
Ноа Хоули
Уморих се да слушам, че съм силна. Да аз съм мека, като восък, само надеждна мъжка ръка не срещнах.
Нона Мордюкова
Свободната воля и детерминизмът са като игра на карти. Ръката, която ви се раздава, е детерминизъм. Начинът, по който играете с ръката си, е свободната воля.
Норман Казънс
77 милиона китайци загинаха по неестествени причини в резултат на войни или политически мотивирани масови убийства между 1920 и 1980 и огромното мнозинство от тях загинаха от ръцете на своите сънародници.
Од Арне Вестад
Ловец с треперещи ръце никога няма да уцели целта.
Олга Маховска
Ахмед изглеждаше шокиран, ръцете му се впиха в ръцете ми. - Но ти го обичаш - каза той тихо. - Ти го обичаш и трябва да го спасиш. Това правят хората с тези, които обичат, Амани - те ги спасяват. Не, не беше. Сам ме беше научил на това. Страхотните любовни истории завършиха със смърт. Всички истории рано или късно завършваха със смърт. Нашето свършваше по-рано.
Олуин Хамилтън
Ужасно е, когато твоя живот зависи от твоите собствени криви ръце.
Анди Уеър
Всеки, който иска да разбере величието на човек, създаден от ръце, трябва да погледне нагоре... Всичко красиво се стреми нагоре, сякаш иска да се доближи до Бог.
Андреас Щайнхьофел
Ноар показа на зрителя свят, в който живеят очарователни убийци, корумпирани полицаи, а доброто и злото буквално вървят ръка за ръка, като в някои случаи са напълно неразделни и неразличими.
Андрей Василченко
Моята спътница се тресеше бурно. Успокояването на истерията на жената е почти същото като спирането на парен локомотив с голи ръце.
Андрей Константинов
Мисля, че това е в ръцете на всеки държавен глава: бъдещето на мира в неговата собствена страна.
Оскар Ариас Санчес
Винаги трябва да се стремим да четем нещо различно - не само писателите, с които сме съгласни, но и тези, с които сме готови да се бием. Тяхната гледна точка ни предизвиква да изследваме истината и да тестваме техните възгледи... и нека не коментираме и не критикуваме писатели, за които сме чували само от втора ръка или от трета ръка, без да се притесняваме сами да прочетем произведенията им... Не се страхувайте от нови идеи.
Осуалд Сандърс
Не мисля, че има нещо лошо в съжалението. Например, ако видите куче, току-що блъснато от кола, ще съжалявате за това куче. Но тогава какво правиш? Оставяте ли го там, за да бъдете прегазени от повече коли, или влизате в трафика и вдигате ръка? "Спри! Ударено е животно!" и да занесеш нещата на безопасно място?
Отеса Мошфег
Крепката вяра и голямото семейство вървят ръка за ръка.
Пат Бюканън
Тя знаеше, че животът й се е променил завинаги този ден. Тя беше призована да използва дарбата си, за да предотврати трагедия като тази да се случи повече. И тя знаеше, без съмнение, че китовете и делфините отново ще протегнат ръка към нея, от другата страна на нощта... и тя щеше да бъде там.
Патриша Кори
Разликата между теизма и нетеизма не е дали човек вярва или не вярва в Бог. . . Теизмът е дълбоко вкоренено убеждение, че има някаква ръка, която трябва да се хване: ако просто правим правилните неща, някой ще ни оцени и ще се погрижи за нас... Нетеизмът се отпуска с неяснотата и несигурността на настоящия момент, без да посягаме към нищо, за да се защитим.
Пема Чодрьон
В отговор главата е там, където ръката е виновна.
Пиер Корней
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
41
Следваща