Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ръка" - страница 10
За разлика от "невидимата ръка" на Адам Смит, трябва да съществува видима ръка на политиците, чиято цел е да създадат такъв тип общество, което да е грижовно и хуманно.
Пиер Елиът Трюдо
През тези три години дадох половината от себе си. За да бъда честен ръцете ми трепереха, докато го подписвал. Знаех си, че вече бях излязъл от надпреварата за най-богатия човек в света.
Тед Търнър
Когато бях на 15, бях наивна, изглеждах като сиво мишле и се чувствах като втора ръка.
Ким Уайлд
Докато съм жив няма да забравя този ден..., когато вдигнах ръка и положих клетва за гражданство. Знаете ли колко горд бях тогава? Бях толкова горд, че цял ден се разхождах с американското знаме на раменете си.
Арнолд Шварценегер
Тази война се различава в частност от другите войни. Ние не сме биещи се армии, а враждуващ народ, но трябва да накараме млад и стар, богат и беден да почувства суровата ръка на войната.
Уилям Шърман
Твърдо вярвам, че този, който е измислил огнестрелното оръжие, сега плаща в ада за сатанинското си изобретение, защото с него ръката на страхливеца може да отнеме живота на доблестния кавалер.
Мигел де Сервантес
Живеем в много странно време и с удивление отбелязваме, че прогресът върви ръка за ръка с варварството.
Зигмунд Фройд
Животът не е въпрос на добри карти, а как да изиграеш лоша ръка добре.
Робърт Луис Стивънсън
Само искрените ръце пишат искрена поезия. Не виждам базова разлика между ръкостискане и поема.
Паул Целан
Когато фашизмът дойде в Америка, ще бъде увит в националния флаг и ще носи кръст в ръка.
Синклер Луис
Знам, че ръцете на приятелството са достатъчно дълги, за да се пресегнат от единия край на света до другия.
Мишел дьо Монтен
Мъжът и жената трябва да са като ръцете и очите. Когато ръцете болят, очите плачат. А когато очите плачат, ръцете изтриват сълзите.
Йоан Златоуст
За да расте любовта, трябва да я дадете. Човек, който не дава дори онази малка любов, която има, сякаш държи в ръката си шепа семена и не иска да ги сее.
Паисий Светогорец
Бог е Бог. Той знае какво прави. Когато не можете да проследите ръката му, доверете се на сърцето му.
Макс Лукадо
Невероятно е да имате истинска криза в ръцете си, след като половината от политическия ви живот е отишъл за всякакви скучни неща като опазване на околната среда!
Маргарет Тачър
Консерватизмът не е някаква абстрактна теория. Кръстоносен поход е да се даде власт в ръцете на обикновените хора.
Маргарет Тачър
Искам Бог, пред когото не трябва да събувам обувките си, не трябва да коленича и да целувам нечия ръка. Бог, който ще разбере моята самота.
Орхан Памук
Винаги трябва да играеш честно... когато козовете са в ръцете ви.
Оскар Уайлд
Ръката му се втурна към чашата с възхитителната благодат на майката, радваща се на срещата с изгубеното дете.
Реймънд Чандлър
Във всеки човек има ръце, крака, глава и 168 часа в седмицата, за да направи всичко това, което той истински желае.
Робърт Кийосаки
Иска ми се само да мога да пиша с двете ръце, за да не забравя едно нещо, докато казвам друго.
Тереза Авилска
Аз вярвам на Бог, който е във всеки човек. Когато правя добри постъпки, аз мисля, че това е дело в Божиите ръце.
Фаина Раневска
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
41
Следваща