Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Форма" - страница 6
Вярвам, че четенето и писането са най-полезните форми на медитация, открити някога. Като четем произведенията на най-интересните умове в историята, ние медитираме с нашия ум и с техния. За мен това е чудо.
Кърт Вонегът
Свободната любов без обети и клетви е възможна само между равни, за неравните е предвиден бракът като неподвижна форма.
Михаил Пришвин
Правилната форма на икономия трябва да се спазва при изграждането на къщи за всеки клас.
Витрувий
Подреждането включва поставянето на нещата на правилните им места и елегантността на ефекта, която се дължи на корекции, подходящи за характера на произведението. Неговите форми на изразяване са следните: план на земята, кота и перспектива. ...И трите идват от рефлексия и изобретение.
Витрувий
Градовете трябва да бъдат разположени не като точен квадрат или с изпъкнали ъгли, а в кръгла форма, за да се даде изглед на врага от много точки. Защитата е трудна, когато има изпъкнали ъгли, защото ъгълът защитава врага, а не жителите.
Витрувий
Затова реших, че би било достойно и много полезно нещо да сведа цялото това велико изкуство до пълна и подредена форма на представяне и след това в различни книги да определя и обяснявам необходимите характеристики на различните отдели.
Витрувий
С една дума, мненията на учените автори, въпреки че техните телесни форми отсъстват, придобиват сила с течение на времето и, когато участват в съвети и дискусии, имат по-голяма тежест от тези на всеки жив човек.
Витрувий
Тази планета изглежда е в толкова жалка форма. И никога не мога да мисля за останалата част от Вселената, без да се върна у дома и да си помисля какви ще са последиците за живота тук, ако наистина имаме някакво категорично доказателство за извънземен живот.
Ан Друян
Бях много повлиян от Вълшебната планина. Това е книга, която ми оказа огромно влияние. Обичах това като форма за роман: поставете куп хора на красиво място, дайте им на всички туберкулоза, накарайте всички да останат в спален чувал от козина няколко години и да видите какво ще се случи.
Ан Патчет
Парадоксално е, че проблемите на политиката често възникват не под формата на проблем с недостига, а като проблем на изобилието.
Марк Кингуел
Едва ли си струва да се изтъква късогледството на тези практикуващи, които биха ни накарали да повярваме, че формата на стихотворението е просто неговата форма.
Марк Странд
И все пак, в култура като нашата, която е отдадена на материалните удобства и е пристрастена към форми на забавление, които предлагат незабавно удовлетворение, е изненадващо, че се пише толкова много поезия.
Марк Странд
За кубистите картината е плоскост, запълнена от някакви форми. За мен картината е плоскост която е покрита с образни на вещи, поставени в определен логически порядък.
Марк Шагал
Всички неща, които имат форма, в крайна сметка се разпадат.
Масаши Кишимото
Виждам я като поредица от чудни форми, образувани произволно в калейдоскопа на желанието.
Анджела Картър
Да дадеш на дете животински продукти е форма на малтретиране на деца.
Нийл Барнард
Тенисът е умствена игра. Всички са във форма, всеки удря страхотно форхенд и бекхенд.
Новак Джокович
Духовността означава единство на динамиката и формата в нравствените и културни актове на човек.
Паул Тилих
Много от историите, които икономистите разказват под формата на модели - за каквито и да са други, икономическите модели са истории за това как работи светът.
Пол Кругман
В Музея на римското изкуство логиката на формите е много модерна. Но въпреки това, идеята за строителството може да бъде свързана с историческо време.
Рафаел Монео
Расизмът е просто грозна форма на колективизъм, нагласата, която разглежда хората строго като членове на групи, а не като индивиди.
Рон Пол
Да пееш песен е съвсем различно, отколкото да пишеш стихотворение. Не съм и никога няма да бъда романист, но да напиша роман не е същото нещо като да напишеш пиеса. Има разлика във формата, но по същество това, което търсите, е едно и също нещо.
Сам Шепърд
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
41
Следваща