Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Форма" - страница 5
Аз измислих, развих и приложих в много области нова геометрия на природата, която намира реда в хаотичните форми и процеси. Тя растеше безименна до 1975 г., когато пуснах в обращение нова дума, за да я обозначавам, фрактална геометрия, от латинската дума fractus, за нещо неправилно и начупено. Днес можете да кажете, че преди фракталната геометрия да бъде организирана, животът ми е следвал фрактална орбита.
Беноа Манделброт
Хомосексуалността се превръща във форма на сексуалност, когато бива транспонирана от практика на содомия във вид на интериорна андрогиния, хермафродитизъм на душата. Содомитът е бил временна аберация, хомосексуалният сега е вид.
Мишел Фуко
За да елиминираме несъответствието между плановете на хората и получените резултати е необходим нов подход. Морфологичното мислене подсказва, че този нов подход не може да бъде реализиран чрез повишено изучаване на специализирано знание. Този морфологичен анализ навежда на мисълта, че основният факт, че всяко човешко същество е потенциален гений, е бил пренебрегнат. Образованието и разпространението на знание трябва да добият форма, която позволява на всеки ученик да развие интерес към каквото и да било, стига то да развива неговия гений, за да не бъде обезсърчен. Същата перспектива важи и за гения на народите като цяло.
Фриц Цвики
Разказването на истории и копулацията са двете главни форми на забавление в американския Юг. Те са евтини и лесни за набавяне.
Робърт Пен Уорън
Когато мечките се раждат за първи път, са безформени маси от бяла плът, малко по-голяма от мишките, като само ноктите им са изпъкнали. След това майката ги облизва постепенно в правилна форма.
Плиний Стари
Многообразието на формите, в които любовта се проявява е достойно за цяла енциклопедия.
Октавио Пас
Снизходителна усмивка - висша форма на презрение.
Пърл Бък
Смъртта е формата на разплата с космоса за чудесния разкош да бъдеш жив.
Рей Бредбъри
Щастлива съм, че не съм интересна за списанията, пишещи за знаменитости. Тях ги интересуват млади актьори, чиито живот изобилства от събития: качили килограми, свалили килограми, забелязан на курорт с някоя, забелязана на басейн с някого. Всеки ден те носят сензации. А за мен пишат скучно: винаги съм във форма и съм омъжена за един и същ човек от вече много години.
Сигорни Уийвър
Концертът е изискана форма на самоизтезание.
Хенри Милър
Спомнянето е само нова форма на страдание.
Шарл Бодлер
За насърчаването на желанието на хората често е толкова важно, колкото да притежаваме по-конкретните форми на власт.
Базил Лидъл Харт
Напротив, филмът може да популяризира идеята за промяна без каквото и да е политическо послание, но по своята форма и език може да каже на хората, че те могат да променят живота си и да допринесат за прогресивни промени в света.
Вим Вендерс
Сама по себе си идеята не е толкова увлекателна, както формата, в която се представя.
Гай Ричи
Докато парите не могат да купят щастие, те със сигурност ви позволяват да изберете своя собствена форма на нещастие.
Граучо Маркс
В крайна сметка само чрез формата можем да познаем пустотата.
Джак Керуак
Бракът е единствената форма на робство, допускана от закона.
Джон Стюарт Мил
Всъщност, не изпитвам ужас от опасността, освен в нейната абсолютна форма - терора.
Едгар Алън По
Оптимизмът е отчуждена форма на вяра, песимизмът е отчуждена форма на съмнение.
Ерих Фром
Революцията е варварска форма на прогрес.
Жан Жорес
Афоризмите са може би най-добрата форма за излагане на философски съждения.
Лев Толстой
Актьорство е мазохистка форма на ексхибиционизма. Това не е занятие за възрастен човек.
Лорънс Оливие
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
41
Следваща