Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Форма" - страница 15
Миналото е също толкова безсилно да помрачи настоящия момент, колкото и сянка, която да достигне нагоре и да влачи надолу формата, която я хвърля.
Гай Финли
Всички създадени форми са фрактални, както и тяхната цел, употреба и определено време за съществуване.
Гай Финли
Ентусиазмът е форма на социална смелост.
Гретхен Рубин
Да се обясни непознатото чрез познатото е логична процедура; да се обясни познатото с неизвестното е форма на богословско безумие.
Дейвид Брукс
Две форми на мазнини, които са жизненоважни за здравето на мозъка, са холестеролът и наситените мазнини.
Дейвид Пърлмътър
Мислех си глупаво, че фройдистката психоанализа е по-дълбока и по-интензивна от други, по-директни форми на терапия, така че бях обучен в нея и я практикувах. Тогава открих, че интензивно навлиза във всяка неуместност под слънцето - и че не работи. Хората получиха представа какво ги притеснява, но почти не направиха нищо, за да се променят.
Албърт Елис
Най-трудните проблеми естествено не участват в търсенето на форми за съвременния живот. Въпрос е да работим по пътя си към форми, зад които се крият истински човешки ценности.
Алвар Аалто
Формата трябва да има съдържание и това съдържание трябва да бъде свързано с природата.
Алвар Аалто
Човешкият живот е комбинация от трагедия и комедия. Формите и дизайните, които ни заобикалят, са музиката, съпътстваща тази трагедия и тази комедия.
Алвар Аалто
Има много форми на любов и обич, някои хора могат да прекарат целия си живот заедно, без да знаят имената си. Именуването е труден и отнема време процес; касае се за есенции и означава сила. Но в дивите нощи кой може да ви повика у дома? Само този, който знае името ви.
Джанет Уинтерсън
Тази дупка в сърцето ми е във формата на теб. Никой друг не може да го побере. Защо ще искам?
Джанет Уинтерсън
Научавайки се да се поддава на любящия авторитет на родителите си, детето се научава да се подчинява на други форми на власт, които ще се сблъскат с него по-късно в живота му - неговите учители, директор на училище, полиция, съседи и работодатели.
Джеймз Добсън
Нещото, което ме мотивира, е много често срещана форма на мотивация. И това е, ако други хора разчитат на мен, е толкова лесно да се мотивираш.
Джеф Безос
Но нашето общество не дава на нетрадиционните форми на интелигентност еднакво признание, независимо колко би ни помогнало да се разбираме или наистина да обогатим живота си.
Джоан Д. Виндж
Важно е да казвате истината по всяко време. Това ще намали болката в живота. Лъжата изкривява реалността. Всички форми на изкривено мислене трябва да бъдат коригирани.
Джон Брадшоу
Нашата способност да отмъщаваме трябва да бъде и е огромна, за да възпира всички форми на агресия.
Джон Фостър Дълес
Ако всички насекоми изчезнат от земята, в рамките на 50 години целият живот на земята ще свърши. Ако всички човешки същества изчезнаха от земята, в рамките на 50 години всички форми на живот ще процъфтяват.
Джонас Солк
Лекомислието е най-безнадеждната форма на интелектуален порок.
Джордж Гисинг
Има много страхотни спортисти, които спират да тренират и те излизат от форма като всички останали на своите 30 и 40 години.
Долф Лундгрен
От тази гледна точка, науката - истинската игра в града - е реторика, поредица от усилия да убедим съответните социални участници, че произведените знания са път към желаната форма на много обективна сила.
Дона Харауей
Не знам за друга форма на живот, която да събира цялата храна, от която се нуждае през първите две трети от живота си, за да не направи нищо в последната си трета от живота. В едно утопично сегашно общество, вместо да работите допълнително усилено, за да влагате пари в банката, вие ще работите, за да осигурите стойност за хората около вас.
Дъглас Рушкоф
След време ще видите Съдбата да ви приближава във формата на вашето собствено изображение в огледалото.
Едгар Ли Мастърс
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
41
Следваща