Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Форма" - страница 14
Има толкова хора на света, които от цялото си сърце мразят хора, които даже не познават. Омразата това не е навик, който да ни е необходим за оцеляването. Това е форма на глупост, която прониква в нашите умове и в крайна сметка ни унищожава.
Франк Айеро
Мисля, че отношението ми към миналото е много традиционно. Не можете да игнорирате историята; не можеш да го избягаш, дори и да искаш. Можете също така да знаете откъде идвате, а може и да знаете, че всичко е направено под някакъв модел или форма.
Франк Гери
Пазарната конкуренция е единствената форма на организация, която може да си позволи голяма свобода на индивида.
Франк Найт
Вирусът не е просто ДНК; вирусът също е опакован, покрит с поредица протеини в хубава, елегантна, добре уплътнена форма.
Франсис Колинс
Нацизмът е форма на болшевизма, обърната срещу първоначалната си форма.
Франсоа Фюре
Нацизмът е немска форма на болшевизма.
Франсоа Фюре
Революцията е хармония на форма и цвят, всичко се движи и остава на мястото си, като се подчинява на един закон: името му е живот.
Фрида Кало
Красотата е безкрайност, изразена в крайна форма.
Фридрих Шелинг
Приемането и неговият аналог, разбирането, са от решаващо значение за постигане на хармония в отношенията. Това е свещена любов, най-висшата форма на любов и като повечето неща, към които си струва да се стремите в живота, изисква търпение, ангажираност, лична отговорност и практика.
Ариел Форд
Симпатията се явява една от формите на любовта.
Ханс-Георг Гадамер
Егалитаризмът във всяка форма и вид е несъвместим с идеята за частна собственост.
Ханс-Херман Хопе
Филмът има тенденция да се ограничава по някакъв начин, а не трябва да бъде. Това е форма, която може да бъде проучена и променена.
Хюго Уивинг
Като форма на управление империализмът не търси и не изисква съгласието на управляваните. Това е чиста форма на тирания. Американският опит за съчетаване на вътрешната демокрация с такъв тираничен контрол над чужденците е безнадеждно противоречив и лицемерен. Страната може да бъде демократична или може да бъде империалистична, но не може да бъде и двете.
Чалмърс Джонсън
Човешкият ум наистина е пещера, роеща се със странни форми на живот, повечето от тях в безсъзнание и неосветени. Освен ако не можем да разберем нещо за това как се генерират мотивите, които произтичат от тази неизвестност, едва ли можем да се надяваме да ги предвидим или контролираме.
Чарлз Кули
Пиянството е форма на самоубийство, когато на теб ти е позволено да се връщаш към живота и да започнеш всичко отново на следващия ден.
Чарлз Буковски
Всички държави с ядрено оръжие сега трябва да признаят, че това е така, и да обявят - под формата на договор -, че никога няма да бъдат първите, които използват ядрени оръжия. Това би отворило пътя към постепенното, взаимно намаляване на ядрените арсенали, до нула.
Юзеф Ротблат
Литературното общество е най-правилната форма за въвеждане на нашия ред във всяка държава, където все още сме непознати.
Адам Вайсхаут
Имам термин, който измислих, наречен фюжън фантастика - така се чувствах, с липсата на точка, дългите изречения. Формата е много свободна и ми позволи да бъда в главите на героите и да обиколя навсякъде - миналото, настоящето. За мен винаги има ниво на експериментиране - не съм щастлив да пиша това, което бихме могли да наречем традиционни романи...
Бернардин Еваристо
Мисля, че архитектурата рядко е продукт на една единствена идеология. По-скоро е като да може да се оформи от наистина голяма идея. Може да побере много форми на живот.
Бярке Ингелс
Художникът трябва да има какво да каже, защото такава е неговата задача - не владение на формата, а приспособяване на тази форма към съдържанието.
Василий Кандински
Всяка форма на управление, изискваща репресии, лишаване от свобода и екзекуция на несъгласни с режима, без съмнение не е народна.
Винс Флин
Знаете ли, чувствам, че моята работа е да напиша книга. Тогава идват режисьори и те правят филм. И те са две наистина различни форми на изкуството.
Айлет Уолдман
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
41
Следваща