Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Форма" - страница 12
Всяко добро изследване - независимо дали за наука или за книга - е форма на мания.
Мери Роуч
Аз обичам рокендрол. Това е невероятна революционна форма на себеизразяване, способна да измени човека така, че той сам да престане да учи. Впрочем, а съм принуден да призная: в рокендрола има твърде много лайна. Много.
Ник Кейв
Защо лук? Тъй като са евтини, издържат дълго време, могат да бъдат осветени по различни начини и ме принуждават да мисля какво се случва, когато формата се отклони от светлината.
Ник Стоун
Имаше много неща, за които те просто не говореха: между тях мълчанието не беше толкова форма на избягване, колкото начин да съществуват самотни хора в семейството.
Никол Краус
За съжаление, настоящият темп на напредък не е достатъчно бърз, тъй като много богати индустриализирани страни са бавни, за да направят прехода към по-чисти и ефективни форми на икономически растеж.
Николас Стърн
Борбата за идеали вече не може да приеме формата на борба между нациите, тъй като линиите на разделение по морални въпроси са вътре в самите нации и пресичат политическите граници.
Норман Ейнджъл
Защо хората са по-ужасени от това, което те наричат неестествена форма на умиране, отколкото от неестествена форма на живот?
Норман Казънс
Управленската преценка може да приеме много форми, някои много фини. Отделни мениджъри могат да извършват слаби операции; те могат да преследват подцели, които са в разрез с корпоративните цели; те могат да се занимават със самостоятелна работа.
Оливър Уилямсън
Именно чертежа ме доведе до архитектурата, търсенето на светлина и изумителни форми.
Оскар Нимайер
Демокрацията и тиранията се различават по-скоро по формата, отколкото по съдържанието. Опитите да се установи всеобщо равенство завършват печално, понеже равенството не е предвидено биологически. Но искам да вярвам, че откритата конкуренция прави своето дело. И дори и малка вратичка да остана, най-способните и енергичните постепенно ще проникнат нагоре.
Павел Дуров
Във всяка комерсиална обстановка времето идва в три форми. Има реално време, има възприемано време и има комбинация от двете.
Пако Ъндърхил
Отражението, достоверността на живота, който блести в плътските клетки от душевния източник, е единствената причина за привързаността на човека към тялото си; очевидно той не би отдал грижовна почит на буца глина. Човешко същество погрешно се идентифицира със своята физическа форма, защото жизнените потоци от душата се пренасят в плътта с такава интензивна сила, че човек бърка ефекта за причина и идолопоклоннически си представя, че тялото има собствен живот.
Парамаханса Йогананда
Конвенционалните форми на разказ позволяват различни гледни точки, но за тази книга исках структура, при която всеки от главните герои допринася за отличителна версия на историята.
Пенелъпи Лайвли
В общество, което празнува несъщественото, архитектурата може да окаже съпротива, да противодейства на прахосването на форми и значения и да говори своя собствен език.
Петер Зумтор
Когато се съсредоточа върху конкретен обект или място, за което смятам да проектирам сграда, се опитвам да опитам дълбочините, формата, историята и чувствените си качества.
Петер Зумтор
Просвещението е процес, протичаш във времето, и е една от формите на еволюция.
Петер Слотердайк
Написах мемоари тук-там и това приема своя собствена форма на егоизъм и смелост. Обаче, най-общо казано, нямам интерес да пиша за собствения си живот или да се намесвам в личния живот на хората около мен.
Питър Кери
Преподаването е това, което технически е известно като полиморфна дейност; то буквално приема много различни форми.
Пол Хърст
Светлинен лъч отнема около два милиона години, за да достигне от нас до мъглявината на Андромеда. Но мисълта ми покрива това разстояние за няколко секунди. Може би някой ден някаква междинна форма на тялото и ума може да ни позволи да кажем, че всъщност можем да пътуваме по-бързо от светлината.
Рагнар Фриш
Кой тогава ще управлява? Отговорът трябва да бъде, човека - тъй като все още нямаме ангели във формата на хора, които са готови да поемат отговорността за нашите политически дела.
Андрю Джонсън
Но в много отношения стиховете ми са много конвенционални и за мен не е голяма работа да напиша стихотворение или в свободен стих, или в строга форма; съвременните поети могат и правят, и двете.
Андрю Моушън
Не съм против всички форми на високотехнологична медицина. Наркотиците и операциите имат сигурно място при лечението на сериозни здравословни състояния. Но съвременната американска медицина третира почти всяко здравословно състояние, сякаш е спешно състояние.
Андрю Уейл
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
41
Следваща