Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Форма" - страница 10
Отбранителната форма на войната сама по себе си е по-силна от настъпателната. Но отбраната е негативно занимание, тъй като тя задължава да се съпротивляваме на намеренията на врага, вместо да налагаме собствените.
Карл фон Клаузевиц
Голф може да се играе и в неделя; това може да не е игра в рамките на закона, но е форма на морално усилие.
Стивън Лийкок
Не знам дали е от възрастта или от зрелостта, но със сигурност държа на всяка цена да преоткривам все повече и повече свободни форми на западната демокрация.
Джон льо Каре
Тази нова форма на комуникация може да бъде полезна!
Гулиелмо Маркони
Започнах да пиша на първо място, защото очаквах всичко да се промени, а исках в писмена форма да имам нещата такива, каквито са били.
Уилям Сароян
Рокендролът е най-бруталната, грозна, отчаяна и порочна форма на изразяване, която съм имал нещастието да чуя.
Франк Синатра
Инфлацията е единствената форма на наказание без законово основание.
Милтън Фридман
Твърдя, че гражданските неподчинения не са нищо друго освен най-нова форма на доброволно сдружение и по този начин те са напълно в унисон със старите традиции на страната.
Хана Аренд
Шансът по този начин (чрез случаен процес - бел.цит.) да се появят по-висши форми на жовот е сравним с вероятността някое торнадо, смитащо боклуците из двора, да сглоби Боинг 747 от наличните материали в него.
Фред Хойл
Има само две форми на живота: гниене и горене.
Максим Горки
Съставен съм от притоворечия, затова поезията е по-добрата форма за мен от философията.
Чеслав Милош
Сантименталността е форма на умора.
Леонора Карингтън
Не, имах сто езици, сто усти и глас от желязо, не бих могъл да обобщя всички форми на престъпление или да репетирам цялата история за мъченията.
Вергилий
Вечността има форма на триъгълник, и той лесно може да бъде нарисуван на пясъка.
Милорад Павич
Творчеството е страст, умираща във форма.
Михаил Пришвин
Винаги съм обичал прасета: формата им, вида им и факта, че са толкова интелигентни.
Морис Сендак
Песимизъм - форма на душевен алкохолизъм.
Рабиндранат Тагор
Винаги е било и завинаги ще бъде невъзможно робството или какъвто и да е вид или форма на несправедливост да създаде велик поет.
Робърт Ингерсол
Ненавист - това е висша, обективна форма на страха... Ненавист - следствие от страх, защото в началото се боим, а после ненавиждаме. Дете, което се бои от тъмнината, пораства, а после ненавижда тъмнината...
Сирил Конъли
Повечето хора са се научили да приемат формата на сериозно безразличие, заемайки необичайни позиции в опит да изглеждат нормални.
Стенли Кубрик
Демокрация - не повече от експериментална форма на управление, и най-очевидният и недостатък - че тя само брои гласовете, вместо да ги претегля.
Уилям Индж
Поздравленията са най-изисканата форма на завист.
Юлиан Тувим
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
41
Следваща