Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Форма"
Вежливост: най-приемливата форма на лицемерие.
Амброуз Биърс
Мисля, че компютърните вируси могат да се считат за нова форма на живот. И това, може би, е това което говори за природата на човек, и това е единствената форма на живот, която ни се е отдало да създадем, - чисто разрушителна. Ние ме сътворили живот по свой собствен образ и подобие.
Стивън Хокинг
Търпение: отслабена форма на отчаяние, замаскирана под добродетел.
Амброуз Биърс
Казано е, че демокрацията е най-лошата форма на управление, но не сме открили по-добра.
Уинстън Чърчил
Любими: популярната форма на обръщение, използвана при разговор с член от противоположния пол, чието име в момента не можете да запомните.
Оливър Херфорд
Простотата е висша форма на изтънченост.
Леонардо да Винчи
Докато човешкият дух процъфтява на тази планета, музиката в някаква жива форма ще я придружава и поддържа и ще й придава изразителен смисъл.
Арън Копланд
Когато изкуствоведи се събират заедно, те говорят за формата, структурата и смисъла. Когато се събират заедно художници, си говорят за това, къде може да се купи по-евтин разтворител.
Пабло Пикасо
Ако се учеше историята под формата на приказки, тя никога нямаше да бъде забравена.
Ръдиард Киплинг
Смехът на човека е по-страшен от сълзите му и приема повече форми кухи, безсърдечни, безсмислени, маниакални.
Джеймс Търбър
Винаги съм знаела какво искам, а това беше красота... във всякаква форма.
Джоан Крофорд
Именно Хипократ, като лекар е изобретил най-изисканата форма на изтезание: оцеляването.
Луис Бунюел
Наистина гледам на детството си като на една гигантска ръждива кутия с риба тон, която продължавам да рециклирам в много различни форми.
Огастин Бъроуз
Работата ми не е за "формата следва функцията", а "формата следва красотата" или, още по-добре, "формата следва женственото".
Оскар Нимайер
Всички външни форми на религия са почти безполезни и са причините за безкрайните раздори... Вярвайте, че има велика сила, която мълчаливо работи за доброто, държи се добре и не обръщайте внимание на останалите.
Беатрикс Потър
Изграждането на изкуството е синтез на живот в материализирана форма. Трябва да се опитаме да внесем под една и съща шапка не разцепен начин на мислене, а всички в хармония заедно.
Алвар Аалто
Искрено вярвам, че самообучението е единствената форма на обучение, която съществува.
Айзък Азимов
Радостта е най-простата форма на благодарност.
Карл Барт
Без скок на въображението или мечтите ние губим вълнението на възможностите. Мечтите са в крайна сметка форма на планиране.
Глория Стейнем
Сигурен съм, че Вселената е пълна с интелигентни форми на живот. Всяка от тях е достатъчно интелигентна, за да не дойде тук.
Артър Кларк
В тази електронна епоха виждаме, че все повече и повече се превеждаме под формата на информация, движейки се към технологичното разширение на съзнанието.
Маршал Маклуън
При електрическа скорост всички форми се изтласкват до границите на техния потенциал.
Маршал Маклуън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
41
Следваща