Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вода" - страница 15
Съдбата води желаещия, а нежелаещия го влачи.
Сенека
Ние не сме утописти. Ние знаем, че всеки черноработник и всяка готвачка не са способни на момента да поемат управлението на държавата. В това сме съгласни и с кадетите, и с Брешковска, и с Церетели. Но ние се отличаваме от тези граждани по това, че изискваме незабавно скъсване с подобен предразсъдък, според който само богатите или дошлите от богати семейства чиновници са в състояние да управляват държава, да вършат ежедневна делнична работа по управлението. Ние изискваме обучението по държавно управление да се води от съзнателни работници и войници - и то да започне незабавно, тоест към това обучение да бъдат незабавно привлечени всички трудещи се и цялата бедна класа.
Владимир Ленин
Трябваше ми доста вода, за да преглътна тази шибана глава на прилепа. Все още я чувствам заседнала в шибаното ми гърло, след всичките тези години. Хората от цял свят ми казват: "Ти си този дето убива животинки. Правиш ли го още? Всяка нощ ли го правиш?" Това се случи само един шибан път, за Бога.
Ози Озбърн
Безграничната толерантност води до изчезване на толерантността. Ако разширим безграничната толерантност и до тези, които са нетолерантни, ако не сме готови да защитаваме едно толерантно общество от покушенията на нетолерантните, тогава толерантите ще бъдат унищожени. И толерантността ще изчезне с тях.
Карл Попър
Любовта е непозната територия и ние всички плуваме към нея всеки на своя си кораб, и всеки от нас е капитан на собствения си кораб и води кораба по свой собствен път.
Михаил Пришвин
Само си представете, дори и на мен понякога ми излиза ръждясала вода от тръбите.
Владимир Путин
Младите хора с нестабилна психика създават някакви фалшиви герои за себе си. Това означава, че всички заедно, не само в Русия, но и в света като цяло, реагираме зле на променящите се условия в света. Това означава, че не създаваме необходимото, интересно и полезно съдържание за младите хора. Грабват този сурогат на героизма. Това води до трагедии от този род.
Владимир Путин
Ако се готвят да те обесят, поискай чаша вода. Никога не се знае какво може да стане, докато ти я донесат.
Анджей Сапковски
Хвърли хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш! Еклесиаст 11:1.
Соломон
През последните тридесет години, като се започне с постановяането на правото на неприкосновеност на личния живот в решението на Върховния съд по делото "Роу срещу Уейд", левицата води систематична атака срещу конституционните основи на нацията.
Дейвид Хороуиц
Истинската мръсотия е вътре в нас. Останалото просто се отмива. Има само една мръсотия, която не може да се махне с чиста вода и това е петното на омразата и фанатизма, заразило душата. Можеш да пречистиш с въздържание и пост тялото си, но сърцето се пречиства само с любов.
Елиф Шафак
В крайна сметка постъпките на човек са като камък, хвърлен във вода – той издава силен и шумен плясък, но малко по-късно повърхността отново е гладка и не можете да видите нито камъка, нито следите.
Мика Валтари
Ще вървя натам, накъдето ме води собствената ми природа.
Емили Бронте
Виното освежава стомаха, изостря апетита, притъпява грижите и тъгата и води до заспиване.
Плиний Стари
Извратената изобретателност на човека е дала на водата силата да опиянява там, където виното не се набавя. Западните нации се опияняват от навлажнено зърно.
Плиний Стари
Виното отнема разума, поражда лудост, води до хиляди престъпления и налага толкова огромни разходи на народите.
Плиний Стари
От всички чудеса това е сред най-големите, че някои сладки води близо до морето извират като от тръби: защото природата на водите също не спира от чудотворни свойства.
Плиний Стари
Както в танца, така и в живота, изпълнението на определен набор от физически и интелектуални действия води до успех, усещане за собствено същество и душевно спокойствие.
Марта Греъм
Анархията винаги води до абсолютизъм.
Наполеон Бонапарт
Положителното мислене ни води към богатство. Отрицателно насоченото мислене води до бедност.
Наполеон Хил
Изобилието от сладко води до пресищане.
О. Хенри
Има много погрешни схващания за депресията - предимно негативни. За съжаление, тъй като депресираните хора мислят негативно за депресията и нейното лечение, те не получават помощ, което позволява депресията да се влоши, което води до по-негативно мислене, което поражда порочен кръг на страдание.
Питър МакУилямс
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
41
Следваща