Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сметка" - страница 3
Защо се раждаме? В крайна сметка се раждаме да умрем, разбира се. Но какво се случва между времето, когато сме родени и умрем? Родени сме да живеем. Човек е реалист, ако се надява.
Стъдс Търкъл
В крайна сметка живеем в свят, в който илюзиите са сакрални, а истината профанна.
Тарик Али
Пътешествията развиват ума, ако, в крайна сметка, у вас има такъв.
Гилбърт Кийт Честъртън
Не е нужно да го правите перфектно, просто трябва да го подкарате. Бебетата не ходят първия път, когато се опитват, но в крайна сметка се справят правилно.
Джак Канфийлд
Но това, което истински конските момичета откриват в крайна сметка, е, че гаджета, съпрузи, деца и кариера са заместителите на конете.
Джейн Смайли
Уважението към хората в крайна сметка е уважение към самият себе си.
Джон Голзуърди
В крайна сметка нашите закони отразяват само определенията на мнозинството. Когато тези идеи се променят, законите се променят.
Джордж Ефинджър
В обобщение, процесите на еволюция създават първоначално сравнително прости динамични системи на определени нива на организация. След това процесите водят до постепенно усложняване на съществуващите системи и в крайна сметка до създаване на по-прости системи на следващото по-високо организационно ниво, където усложняването започва отначало. Така еволюцията преминава от по-простото към по-сложното и от по-ниското към по-високото ниво на организация.
Ервин Ласло
Подобно на толкова много империи, които са съществували по-рано Съветският Съюз в крайна сметка се е взриви отвътре и разцепи на части, ставайки жертва, не толкова на пряко военно поражение, колкото на процеса на дезинтеграция, ускорено от икономически и социални проблеми.
Збигнев Бжежински
Разликата между стабилното общество и нестабилното е, че ограниченията в нестабилното са външни. В едно стабилно общество правителството в крайна сметка става ненужно; ограниченията върху действията на хората са вътрешни, те са самодисциплинирани...
Карол Куигли
В крайна сметка със съжаление напуснах религиозния живот и след като се освободих от бремето на неуспехите и недостатъците, усетих как вярата ми в Бог тихо се изплъзва. Той никога не беше засягал живота ми, макар че бях направил всичко възможно, за да му позволя. Сега, когато вече не се чувствах толкова виновен и притеснен от него, той стана твърде отдалечен, за да стане реалност.
Карън Армстронг
Мисля, че е много твърда част от човешката природа, че ако се обградите с хора с еднакво мислене, в крайна сметка ще мислите по-екстремни версии на това, което сте мислили преди.
Кас Сънстейн
Всички любовни отношения в крайна сметка са трагедии, освен ако влюбените не умрат в същия миг.
Катрин Кер
В крайна сметка, когато застана зад филм, наистина трябва да вярвам във видението на този режисьор.
Кристин Вачон
Всички наши наблюдения за Вселената е в крайна сметка само наблюдения над самите нас.
Алън Мур
Докато не дойдох в IBM, вероятно щях да ви кажа, че културата е само един от няколко важни елемента в състава и успеха на всяка организация - заедно с визията, стратегията, маркетинга, финансите и други подобни... Дойдох да видя, и през моето време в IBM тази култура не е само един от аспектите на играта, тя е играта. В крайна сметка една организация не е нищо повече от колективната способност на нейните хора да създават стойност.
Луис В. Герстнер
В крайна сметка, няма нищо друго освен провала.
Томас Бернхард
Много талантливи актьори все още трябва да плащат сметките си.
Марк Уолбърг
Някой ми каза тази сутрин: "На какво отчиташ, че се дължи твоето дълголетие?" Не знам. Имам предвид, че не можех да планирам живота си по-добре. По всички сметки би трябвало да съм мъртъв! Само като си помисля за злоупотребата, на която подлагам тялото си - наркотиците, алкохолът, начинът ми на живот през последните 30 години!
Ози Озбърн
В крайна сметка любовта не е нищо друго, освен отражение в хората на техните собствени достойнства.
Ралф Уолдо Емерсън
Подсъзнанието ни няма чувство за хумор, не се шегува и не може да направи разликата между реалността и въображаемата мисъл или образ. Това, за което непрекъснато мислим, в крайна сметка ще се прояви в живота ни.
Робърт Колиър
Всички казват: зрителите решават всичко. Но зрителите, в крайна сметка, не решават нищо. Зрителя просто взема това, което му се дава.
Скарлет Йохансон
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
41
Следваща