Цитати на тема "Сметка" - страница 20
Рядко се случва да имам гадже – това се случва само ако се влюбя. Забелязах, че хората, които никога не са във връзка, само за да бъдат във връзка, запазват детската си искра, защото в крайна сметка не се примиряват с неща, които ги правят нещастни, и никога не се чувстват така, сякаш са взели по-малко от това, което е излязло там за тях. Така че за мен това, че съм необвързан, е това, което правя, а влюбването е изключение.
Памела Редмънд Сатран
Понякога се бунтувах срещу този начин на живот, ядосвах се и фучах. Но в крайна сметка се примирявах с обстоятелствата. И в интерес на истината, нерядко съм намирал утеха в мисълта, че пътят пред мен е удобно утъпкан. Не се налагаше да планирам бъдещето си, защото то вече ме очакваше. Заговореше ли се за избор на професия, завиждах на всеки, който си беше поставил високи цели – да стане архитект, войник, премиер на страната. Но пък се чувствах късметлия, когато ги слушах как се колебаят по кой път да тръгнат, обзети от опасения, че може вече да са закъснели.
Пиер Мейлак
В много части на света призраците не се смятат за творение на местния фолклор, а за факт от живота. В Китай се смята, че мъртвите съществуват съвместно с живите, вярване, което е довело до практиката на поклонение пред предците, докато в Южна Америка починалите се почитат с годишни празници, известни като Ден на мъртвите, което предполага, че материалният свят и духовният свят може да не е толкова различен, колкото ни се иска да вярваме. В източните и азиатските религии се смята, че смъртта не е краят, а просто преход от едно състояние на съществуване към друго. Индуистките Упанишади, например, оприличават всяка човешка душа на буца сол, взета от океана, която в крайна сметка трябва да се върне при източника.
Пол Роланд