Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сметка" - страница 15
Мисля, че в крайна сметка съм чувствен човек и естет.
Хишам Матар
В крайна сметка пиша за себе си и хората, които обичам.
Хишам Матар
В крайна сметка лудостта е по-лоша от несправедливостта, а справедливостта далеч по-сладка от свободата.
Хишам Матар
Ние водим сметка за времето на събитията и промените вътре в нас.
Чарлз Дикенс
Правителството може, вместо да разширява свободата, да я ограничава. И забележете... че "може" бързо се превръща в "ще" в момента, в който притежателите на правителствена власт са оставени на произвола на съдбата. Това е поради покваряващото влияние на властта, естествената склонност на хората, които притежават някаква сила, да вземат повече власт върху себе си. Тенденцията в крайна сметка води до придобиването на цялата власт - независимо дали в ръцете на един или много, няма голяма разлика в свободата на онези, които са останали отвън.
Бари Голдуотър
Освен това казвам, че това голямо законодателно тяло да пренебрегне Конституцията и основните концепции на нашата правителствена система означава да действа по начин, който в крайна сметка може да унищожи свободата на всички американски граждани, включително свободите на самите хора, чиито чувства и свободи са основният предмет на това законодателство.
Бари Голдуотър
За мене това е изминат път, господине, и аз съм обзет от копнежа да науча колко човешки пътища има зад хоризонта, но само за сметка на ей тези крака, и аз съм обзет от копнеж да воювам, но вече единствено сам със себе си, обзет съм от копнежа да живея, но почти за моя собствена сметка...
Бохумил Храбал
Ако правите това, което правят други успешни хора, тогава в крайна сметка ще стигнете до същите резултати, които тези успешни хора са постигнали.
Брайън Трейси
В крайна сметка, ревността е упражнение, игра на ума.
Айрис Мърдок
Хората понякога се стремят и мислят, че ще намерят дълбоко удовлетворение за психиката си в богатството, секса или наркотиците, но след това откриват, че в крайна сметка тези неща не удовлетворяват човешките копнежи.
Дезмънд Туту
За съжаление нещата, към които сме посочили, че си струва да се стремим, не са в крайна сметка нещата, които задоволяват човешките копнежи. И защо не? Защото ние на практика сме крайният парадокс: крайността, направена за безкрайността.
Дезмънд Туту
Братя и сестри от Египет, вие сте дали на света най-ценния дар: вярата, че в крайна сметка правото ще надделее.
Дезмънд Туту
В крайна сметка работата на дипломатите продължава дори докато други се бият. Така че, не е задължително да е вярно, че всеки трябва да марширува.
Дейвид Брин
Едно от най-интересните неща в когнитивната теория е идеята, че гневът и междуличностният конфликт в крайна сметка са резултат от психическо измама. С други думи, казвате си неща, които не са напълно верни, когато се карате с някого.
Дейвид Бърнс
Най-накрая ще и видим сметката за индустриалната ера. Ако прогнозите са правилни, това ще бъде голямо: екологичният срив на планетата.
Джеръми Рифкин
В крайна сметка всичко се свежда до това как се справяте с непредвиденото.
Джефри Арчър
Растежът на душата е нашата цел и има много начини да насърчим този растеж, като например чрез любов, природа, излекуване на раните ни, прошка и служба. Душата расте добре, когато дава и получава любов. Подхранвам душата си ежедневно, като обичам другите и съм уязвим към тяхната любов. В крайна сметка любовта е глагол, дума за действие, а не съществително.
Джоан Борисенко
Ако ние не си простим за грешките си, а другите за раните, които са ни нанесли, в крайна сметка сме осакатени от вина. И душата не може да расте под одеяло на вина, защото вината е изолираща, докато растежът е постепенен процес на повторно свързване със себе си, с другите хора и с по-голямо цяло.
Джоан Борисенко
Изкуството се обогатява за сметка на природата.
Джоузеф Търнър
Характер на войната за увеличаване на изпълнителната власт за сметка на законодателната власт.
Александър Хамилтън
Компаниите, които се фокусират единствено върху конкуренцията, в крайна сметка ще умрат. Тези, които се фокусират върху създаването на стойност, ще процъфтяват.
Едуард де Боно
Оръжията на позитивната революция не са куршуми и бомби, а прости човешки възприятия. Куршумите и бомбите могат да предлагат физическа сила, но в крайна сметка ще работят само ако променят възприятията и ценностите. Защо не тръгнете по директния път и не работите с възприятия и ценности?
Едуард де Боно
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
41
Следваща