Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 9
Нова наука за изкуството може да възникне само тогава, когато знаците станат символи и когато отворените очи и уши позволят да продължи пътя от мълчанието към реч.
Василий Кандински
Можеш да удавиш коте в сините й очи.
Гари Щейнгарт
Животът е това, което правиш от него. Винаги е забавно и се смее точно под носа ви, ако искате да отворите очи, за да го видите.
Глен Бек
Истината може да се види само през очите на смъртта.
Дан Браун
Това, което знам, е, че мога да се доверя на очите му, защото това, което живее в тях, живее в мен.
Джеймс Фрей
Може би най-"духовното" нещо, което всеки от нас може да направи, е просто да погледнем през собствените си очи, да видим с очи на цялост и да действаме с почтеност и доброта.
Джон Кабат-Зин
Контактът с очите е деликатен въпрос. Четвърт секунда срещане на очи вече е нарушение на договора, по който градът работи.
Дон ДеЛило
Всяка една империя в официалния си дискурс е казвала, че тя не е като всички останали, че обстоятелствата й са особени, че тя има мисия да просвещава, цивилизова, въвежда ред и демокрация и че използва сила само в краен случай . И още по-тъжно, винаги има хор от желаещи интелектуалци да кажат успокояващи думи за доброкачествени или алтруистични империи, сякаш човек не трябва да се доверява на доказателствата, че очите му наблюдават разрушението и мизерията и смъртта, донесени от последната цивилизована мисия.
Едуард Саид
Плаках, докато очите ми не се подуха, а след това заспах, черен сън без сънища, от който се събудих удивително освежен, поне докато си спомних.
Елизабет Бърг
Детството означава простота. Погледнете света с очите на детето - той е много красив.
Кайлаш Сатяртхи
Първото, което се набива в очите на пътешественик, който за първи път посещава Венеция е пълно отсъствие на миризма от конски тор.
Алфонс Але
Учението на Христос се радва на хората, всички братя в Неговите очи, да се обичат един друг.
Леон Буржоа
Ръцете ти, очите ти, гласът ти, твоите мисли са твоите слуги.
Лорета Юнг
Викат ми, защото не виждам това, което те виждат. Никой не може да ми обясни защо очите ми работят различно от техните.
Лори Халсе Андерсен
Гледам домашната си скица. Не се нуждае от нищо. Дори през реката в очите си виждам това. Не е идеално и това го прави точно.
Лори Халсе Андерсен
Гледай с двете си очи преди брака и ги държи полузатворени след това.
Мадлен дьо Скюдери
Лидерите държат очите си на хоризонта, а не просто на долната линия.
Уорън Бенис
Мениджърът държи очите си на долната линия, лидерът – на хоризонта.
Уорън Бенис
Очите ни преследват жени, които никога не ни преследват нас самите.
Аркадий Давидович
Свободата е най-ревнивата и взискателна любовница, която може да подмами и ума, и душата на човека. Тя не иска да има нищо общо с човек, който не иска да й се отдаде изцяло. Но щем веднъж изпепеляващата жар на нейните неустоими, сияещи очи се разгори в сърцето на жертвата, той вече знае, че на света няма друга усмивка освен нейната.
Кларънс Дароу
В тона на гласа, в очите и в общия израз се съдържа не по-малко красноречие, отколкото в подбора на думите.
Франсоа дьо Ларошфуко
Интересът, който заслепява едни, отваря очите на други.
Франсоа дьо Ларошфуко
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
41
Следваща