Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 6
Желанието и любопитството са две очи, които магически преобразяват целия свят.
Робърт Луис Стивънсън
Когато приятели ми напомнят на колко години съм, аз самата не мога да повярвам в това. Струва ми се, че още съм на 12. Като че ли съм останала в тази детска възраст и гледам света с широко отворени очи. Все още ми е интересен животът. Благодарна съм на съдбата за всеки преживян ден и за възможността постоянно да откривам нещо ново... Ако имате щастието да съхраните в себе си душата на дете, то най-хубавото в живота ви тепърва предстои.
София Лорен
Аз съм много малък в собствените си очи.
Шмуел Йосеф Агнон
Красотата е реалност, погледната през очите на любовта.
Рабиндранат Тагор
Има светлина в женските очи, която говори по-силно от думите.
Артър Конан Дойл
Никак, под никакъв предлог не осъждай никого, дори не съди за никого, добър ли е той или лош, имайки пред очи този единствен лош човек, за който си длъжен да отговаряш пред Бога – себе си.
Игнатий Брянчанинов
Умът ни дава светлина, той е нашето вътрешно око, но той е хладен. Добротата е топла, но сляпа. Цялата работа е да установим равновесие в развитието на ума и добротата. Иначе ум без доброта преминава в злоба, а доброта без ум в глупост.
Павле (Сръбски)
В земята на слепите човекът с едно око е халюциниращ идиот... защото вижда това, което никой друг не прави: неща, които за всички останали ги няма.
Маршал Маклуън
Никога не бих могъл да се преструвам за нещо, което не чувствам. Никога не бих могла да правя любов, ако не обичам и ако обичах, не бих могла да скрия факта, освен да променя цвета на очите си.
Мерилин Монро
Влюбените са слепи и, докато те са слепи, не отделят очи един от друг; в брака те започват да виждат и вече не се гледат един друг.
Мориц Готлиб Сафир
Понякога трябва да можем да гледаме на света през очите на друг човек.
Орхан Памук
Правосъдието трябва да свали превръзката от очите й достатъчно дълго, за да направи разлика между порочните и злощастните.
Робърт Ингерсол
Изберете жена по-скоро с ухото си, отколкото с окото.
Томас Фулър
Игрите се печелят от играчи, които се фокусират върху игралното поле - а не от онези, чиито очи са залепени към таблото с точките.
Уорън Бъфет
Нека моята душа е в сълзи, но няма да ви дам да видите тези сълзи на очите ми.
Филип Киркоров
Животът е кратък, даже и да доживееш до деведесет. Живей на пълни обороти - ето това мисля. Цени всеки миг, всеки час, всеки ден, понеже няма да успееш и да мигнеш с очи, когато всичко приключи. Абсолютно уверен съм, че за повечето хора смъртта настъпва неочаквано.
Брус Уилис
Всеки филм, който подкрепя идеята, че нещата могат да се променят, е страхотен филм в моите очи.
Вим Вендерс
Рецензентите имат право не само да говорят в очите на хората, че са глупаци, но даже и да доказват това.
Георг Кристоф Лихтенберг
Колкото по-висока е цената, толкова по-желана става стоката в очите на купувача.
Дейвид Огилви
Виждаме с очите си. Ние знаем със сърцето си. Отвън... отвътре.
Джим Хенсън
За да имате красиви очи: трябва да се научите да виждате в другите само хубавото. За да имате красиви устни: трябва да се научите да говорите само добри думи.
Ева Лонгория
Очите винаги са по-нежни от сърцето.
Етиен Рей
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
41