Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 5
Мисля, че най-доброто ми умение като архитект е постигането на координация между ръцете и очите. Успявам да прехвърля скица в модел в сградата.
Франк Гери
За да се оправдаем в собствените си очи, често се убеждаваме, че не можем да постигнем целта; всъщност ние не сме безсилни, а слаба воля.
Франсоа дьо Ларошфуко
Срамуваме се да изглеждаме уклончиви в присъствието на прям човек, страхлив в присъствието на смел, груб в очите на изискания и т.н. Винаги си представяме и, като си представяме, споделяме, преценките на другия ум.
Чарлз Кули
Вие можете да затворите очи пред нещата, които не искате да видите, но вие не можете да скриете своето сърце пред нещата, които не искате да чувствате.
Честър Бенингтън
Поради влиянието на киното повечето репортажи или истории за насилие са толкова изобразителни, че им липсва съдържание или смисъл. Камерата ги довежда до очите ни, но не ги урежда в съзнанието ни, нито във времето.
В. С. Притчет
Всички ни новобранци са равни в очите на армията: колкото е възможно по-ниско.
Гарт Никс
Готвенето е свързано със страст, така че може да изглежда леко темпераментно по начин, който да е твърде настойчиво за просто око.
Гордън Рамзи
Често едва след огромни интелектуални усилия, които може да продължат през вековете, човечеството най-сетне успява да постигне познание за дадена концепция в чистата й форма, като отнеме неотносимите натрупвания, които я забулват от окото на ума.
Готлоб Фреге
Мисля, че животът ви се управлява не от тухлите или хоросана около вас, а от това кой ви държи за ръка и кой ви плюе в очите.
Дейвид Маккалъм
Вие сте свободни пред слънцето на деня... и сте свободни пред нощната луна и нейните планети и сте свободни там, където няма слънце, луна или планети... но сте свободни, когато затворите очите ви към цялото същество. Но ти си роб на този, когото обичаш, защото го обичаш, и си роб на този, който те обича, защото той те обича.
Джубран Халил Джубран
Имаме очи и гледаме през цялото време, през целия ден. И аз просто мисля, че каквото и да докоснат очите ни, трябва да бъде красиво, с вкус, привлекателно и важно.
Ерик Карл
При достатъчно очи всички бъгове са плитки.
Ерик Реймънд
За повечето от нас нищо не е толкова невидимо, колкото неприятна истина. Въпреки че се държи пред очите ни, бутнато под носовете ни, напъхано в гърлото - ние не го знаем.
Ерик Хофер
Надеждата има толкова големи очи, колкото и страхът.
Зинаида Гипиус
Пътуването е моята форма на самообразование. Всеки поток, който ловя сега, не е толкова добър, колкото беше. Пътуването е моята форма на самообразование. Всеки поток, който ловя сега, не е толкова добър, колкото беше. Ако държите очите си отворени, докато пътувате наоколо, осъзнавате, че унищожаваме тази планета.
Ивон Шуинар
Думите за сърцето са по-надеждни, отколкото небето за очите.
Константин Кинчев
Какви странни явления откриваме в един голям град, всичко, което трябва да направим, е да се разхождаме с отворени очи. Животът рояци с невинни чудовища.
Шарл Бодлер
Честните хора имат лошата привичка да спускат свенливо очи пред наглостта и нахалната подлост.
Висарион Белински
Хората ме гледат, както гледат тенис, само че движат очи не отляво надясно, а отгоре надолу.
Марлене Дитрих
Очите, вдигнати към небето, са винаги красиви, каквито и да са те.
Жозеф Жубер
Можеш да си затвориш очите за действителността, но не и за спомените. (426)
Станислав Йежи Лец
Безсъницата – тази болест на епохите, в които на хората е наредено да си затварят очите за много неща.
Станислав Йежи Лец
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
41
Следваща