Цитати на тема "Око" - страница 41
Когато се захванах с актьорството, аз вече бях избрала да съм в очите на хората. Наистина има известно напрежение, но то си идва вътре от мен и не съм склонна да виня журналистите, че си вършат работата. Пределно наясно съм, че зрителите искат да знаят за известните, а авторите от пресата им дават това, което се търси. Просто не искам да влизам в капана, в който се улавят много звезди, където подробности от връзките им са обект на всякакви спекулации, включително особено неприятни. Затова аз и Том (тогавашният и годеник Том Круз) разговаряхме и двамата сме единодушни, че нямаме какво да крием и ще задоволяваме любопитството, доколкото позволява благоприличието, за да избегнем писане на измислици за отношенията ни. Но и да се пишат лъжи, ще го понеса. Важното е и хората да знаят, че не винаги когато се пишат ужасни неща за знаменитостите, те непременно наистина са подложени на съответния ужас.
Кейти Холмс
Отбивам се на гроба на моите родители, за да запаля свещица за паметта им. Това е вече всичко, което мога да им дам. На тях, които ми дадоха всичко. Тук е мястото, където за последен път видях онова, което беше тленно у тях. И го предадох на земята. Защото тя си го позна и си го поиска. Нетленното остана в душите ни. И в небесния рай. То е раят в душите ни. Запалвам тази свещ и през ключалката на пламъчето й надниквам в неземната светлина, която е тяхното вечно жилище. Не виждам образите им, но знам, че те са не по-малко прекрасни, отколкото бяха тук и се моля, когато най-сетне и аз оставя на това място тленните си очи, тези образи да изгреят пред мен и да ме поведат по онзи непознат път, пред който непораслата ми душа все още тръпне.
Александър Шурбанов
А колко са далече от Христовия мир тези, които търсят разделения, обиди, злепоставяния, раздори, неправди, лъжи, "които злото наричат добро, и доброто – зло, тъмнината считат за светлина, и светлината – за тъмнина..., които са мъдри в своите очи и разумни пред сами себе си". /Ис. 5:20, 21/ Въпреки големите проблеми и предизвикателства, няма земна сила, която да спре нашия духовен устрем и портите адови няма да надделеят Църквата /Мт. 16:18/, защото е Божествена.
Йоаникий