Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 4
Когато гледам в бъдещето, то е толкова ярко, че изгаря очите ми.
Опра Уинфри
Жената е по-красива от света, в който живея, затова затварям очите си.
Пол Елюар
Ние научаваме за хората по сърцето, а не по очите или интелекта.
Марк Твен
Древното правило "око за око" води към това, че остават само слепи.
Мартин Лутър Кинг
Каква светлина е за очите - какъвто въздух за белите дробове - какво е любовта за сърцето, свободата е за душата на човека.
Робърт Ингерсол
Сега дълго гледах снимката - очите на кучетата са удивително човечни. Обичам ги, те са умни и добри, но хората ги правят зли.
Фаина Раневска
За война най-главното е да остане безупречен в собствените си очи.
Херман Хесе
Въображението пътува по-бързо от гледката. Измамата влиза през ушите, но обикновено остава през очите.
Балтазар Грасиан
Всеки път, когато гледаме на нещата не само от другата страна, но и с различни очи - затова вярваме, че те са се променили.
Блез Паскал
Най-малкото, което мога да направя, е да говоря за стотиците шимпанзета, които точно сега седят наведени, нещастни и без надежда, гледайки с мъртви очи от металните си затвори. Те не могат да говорят сами за себе си.
Джейн Гудол
Нищо не е така прекрасно за очите, както истината за ума; нищо не е така безобразно и непримиримо с разума, както лъжата.
Джон Лок
Обожавам изкуството... Когато съм сам с моите бележки, сърцето ми бие силно и сълзи извират от очите ми, амоите емоции и радости са твърде много за да го понеса.
Джузепе Верди
Моята вселена са моите очи и моите уши. Всичко останало са не повече от слухове.
Дъглас Адамс
Хората разбират само тези чувства, които са сходни със техните собствени; другите, колкото и прекрасно да са изразени, не действат на тях: очите гледат, но сърцето не участва, а скоро и очите не участват.
Иполит Тен
Този, който надвива себе си, е божествен. Повечето виждат разрухата пред очите си; но те продължават да го правят.
Леополд фон Ранке
Истинският любовник е мъж, който може да те разтрепери докосвайки лицето ти или усмихвайки се в очите ти, или просто гледайки съсредоточено в пространството.
Мерилин Монро
Твърди се, че животът на човек преминава на лента пред очите му преди да умре. Това е вярно. Нарича се Живот.
Тери Пратчет
От предписанието, в случай на хипоетрални постройки, отворени към небето, в чест на Светкавицата на Юпитер, Небето, Слънцето или Луната: защото това са богове, чиито подобия и проявления ние виждаме пред очите си в небето, когато е безоблачно и светло.
Витрувий
Това, че нашите очи са гримирани, още не означава, че ние не можем да ти скъсаме задника.
Ники Сикс
В моите очи концепциите на теологията имат толкова стойност, колкото са в състояние да интерпретират опита. Струва ми се, че отдавна сме стигнали до точката, в която ние, теолозите, говорим само със себе си и спорим със собствената си история на понятията.
Ойген Древерман
Хората не обичат тези, чиито очи показват, че са някъде другаде.
Питър Кери
И ъ-ъ, радвам се, че все още имам ръце и очи, с които да работя.
Руб Голдбърг
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
41
Следваща