Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 3
Историята на живота е по-бърза от едно намигване с око; историята на любовта е: зрадвей и довиждане.
Джими Хендрикс
Казват, че преди да умреш, животът минава пред очите ти. Истина е. Нарича се живеене.
Тери Пратчет
Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.
София Лорен
Ако кажеш на жената, че има най-красивите на този свят очи, то тя ще ти обърне внимание, че краката й съвсем не са лоши.
Алфред дьо Мюсе
Не си затваряйте очите, когато искате да спите, като не сте разбрали всичките си действия през изминалия ден.
Питагор
Изведнъж ми се стори, че онзи мъничък грах, хубав и син, е Земята. Вдигнах палеца си и затворих едното си око, а палецът ми заличи планетата Земя. Не се чувствах като гигант. Чувствах се много, много малък.
Нийл Армстронг
Събуждам се всяка сутрин. Отварям очи и си мисля: ето, пак всичко отначало.
Анди Уорхол
Когато мисионерите дойдоха в Африка, те имаха Библията и ние имахме земята. Те казаха: Нека се молим. Затворихме очи. Когато ги отворихме имахме Библията и те имаха земята.
Дезмънд Туту
Лесно е да живееш със затворени очи, без да разбираш какво виждаш.
Джон Ленън
В очите се отразява душата. В езика се отразява обществото...
Жул Ренар
Изкуството не само ни разкрива очите, то се разкрива от пламъка в нашите очи.
Иля Еренбург
Разберете, че езикът може да скрие истината, но очите - никога!
Михаил Булгаков
Много жени са способни да обичат само ако самите те са любими. И обратно, за да се влюбят, понякога им е достатъчна само малко проява на любов. Момичето гледа на себе си през очите на мъжа.
Симон дьо Бовоар
Това, което беше най-значимо за лунното пътуване, не беше, че хората стъпиха на Луната, а че те хвърлиха око към земята.
Норман Казънс
Съответно глобализацията е не само нещо, което ще ни засяга и заплашва в бъдеще, но нещо, което се случва в настоящето и за което първо трябва да си отворим очите.
Улрих Бек
Душата, която може да говори през очите, също може да се целува с поглед.
Густаво Адолфо Бекер
Необходимо е да се отбележи по-голямото от по-малката истина: а именно по-голямата и по-либерална идея за природата от сравнително тясната и ограничена; а именно това, което се обръща към въображението от това, което е насочено единствено към окото.
Джоузеф Търнър
Истинската красота разцъфва в сърцето и се отразява в очите.
Джудит Макнот
Когато позная душата ти, ще мога да нарисувам твоите очи.
Амедео Модиляни
Ще изпуснеш най-хубавите неща, ако държиш очите си затворени.
Доктор Сюс
В очите си гледахме – и аз виждах само себе си, и тя също виждаше единствено себе си. (542)
Станислав Йежи Лец
Пътешествието на откривателя не е търсенето на нови пейзажи, а погледа с нови очи.
Марсел Пруст
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
41
Следваща