Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 26
Мъжът може да спаси държавата от смъртта, да управлява света и да придобие безсмъртна слава със своята мъдрост, но в очите на жена си той остава безмозъчен идиот.
Торнтън Уайлдър
Очите ти са отворени, но устата ти е затворена.
Трейси Шевалие
Светът може да изглежда монохроматичен само за онези, които упорито интерпретират това, което изпитват, през обектива на една собствена културна парадигма. За тези, които имат очите да виждат и сърцето да усеща, това остава богата и сложна топография на духа.
Уейд Дейвис
Нека Бог ми позволи да имам едно око и просто сърце, желаейки да угодя на Бог, да правя добро на ближните си и да засвидетелствам благодарността си към моя прелестен Изкупител.
Уилям Уилбърфорс
...окото става нечувствително към липсата на красота в даден обект и дори го намира за приятно, особено ако свикне за известно време.
Уилям Хогарт
Очите на дядото блестяха ясно синьо - като залив, като морето.
Улф Старк
Жертвата не може да бъде гледана в очите.
Урсула Познански
Въпреки че цялата помпозност и обстоятелства на войната оживиха другите, това само ме натъжи; и целият минал размисъл, целият страх от бъдещето накараха цялото величие на бойната сцена и цялото измамно съблазън на бойната музика да изпълват очите ми често със сълзи.
Фани Бърни
Застиването в пасивната позиция на обект, чието само съществуване зависи от окото на наблюдателя, превръща образованите съвременни западни жени в робини от харема.
Фатима Мерниси
В рамките на десет минути след срещата си разменихме любовни писма от ъгълчетата на очите си.
Форест Гандър
Има много неща за архитектурата, които са скрити от нетренираното око.
Франк Гери
Тези хора са само от плът, от кал и предполагам, че има една сила, по-силна от тяхната ревност към Бог: собствената им праведност! Ще ги направим горди, чисти в собствените си очи, отмъстителни, несправедливи съдии един над друг и ще вдигнем такъв шум сред тях, че и най-простата молитва няма да бъде произнесена!
Франк Перети
Станах много плашлив, много отстъпчив. Не бих говорил с никого. Не те погледнах в очите. Просто имах такъв тип личност като дете, че основно ви поставя мишена.
Франк Перети
Те винаги са готови да изгорят този, който вярва с отворени очи.
Франсоа Мориак
В случая с Хитлер и неговите съучастници обаче евреите не само въплъщават болшевизма в техните очи, но и бездържавен капитализъм. Това позволява на нацистите магически да се обединят в една и съща омраза един-единствен народ, който вероятно е въплътил две противоречиви идеи и социални режими.
Франсоа Фюре
Аз просто не мога да си представя на себе си тениската на някой друг клуб. Как след това бих гледал в очите своите деца, как бих им обяснил прехода в друг отбор?
Франческо Тоти
Удивително е как оръжията причиняват страх. Най-твърдите души губят твърдостта си при вида на черното око на пистолета, насочени към тях.
Фредерик Дар
Това не е толкова голям престиж, колкото мислят простите хора. Децата се раждат толкова често с отворени очи, въпреки че трябва да се признае, че те обикновено идват на света със затворени очи.
Анхелика Городишер
Сродна душа е човек, с когото можете напълно да бъдете себе си. Някой, с когото споделяте безусловна любов и когато се погледнете в очите, знаете, че сте у дома.
Ариел Форд
Държавникът трябва да се научи да приема възражения и да гледа истината в очи, иначе не заслужава такова име.
Хайнц Гудериан
Само ако очите ни не бяха видими за другите, помислете си. Само ако човек можеше да скрие очите си от света.
Хан Канг
Времето е кръг, заобиколен от нарастваща буря. И ние сме в очите на това.
Хелън Дънбар
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
41
Следваща