Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 25
Последователните американски президенти си затвориха очите на купища доказателства, че саудитските пари се използват за подклаждане на свещена война срещу Америка.
Стивън Кинзър
Навлизането в главата на вашия герой и оставянето на читателя да види света не само през техните очи, но и през тяхната чувствителност създава интимност, която не може да бъде дублирана в никоя друга медия.
Стюарт О'Нан
Запомнете това, не е нужно да сте важни, специални или бляскави; всичко, от което всъщност се нуждаете, е успех и удоволствие от това, което решите да правите с живота си. Не е нужно да станете нещо в очите на другите, трябва само да станете нещо в собствената си реалност. От това смирено отношение струи сладко спокойствие, което идва естествено от личното изцеление и духовното помирение.
Стюарт Уайлд
Аз съм момиче, а момичето трябва да върви бързо, с ниско наведена глава, сякаш брои стъпките си. Очите й не трябва нито да се издигат, нито да се движат надясно и наляво от пътя, защото ако внезапно срещнат очите на мъж, цялото село ще я сметне за шармут.
Суад
За мен изкуството поражда изкуство. Рисуването храни окото, както поезията храни ухото, което ще рече, че и двете хранят душата.
Сюзън Вриланд
Неговите очи изглеждат като късове лед, и въпреки това ме топлят до сърцевината ми.
Тамара Уебър
Дръж си устата затворена, а очите отворени.
Тана Френч
Има ли отговори отвъд скучните истории за душата, болестта или ранното запечатване на емоции в съзнанието на детето – толкова невинно отворено към света. Онзи страшен свят, който го грабва, поглъща го и го изхвърля полусмлян. След това го нарязва на парчета, сортира го, огражда го и се учи как да поддържа тясната си градина. Изгонен от божественото. Намалено до жестоко малко. Това се нарича израстване. Не гледай назад. Портите са затворени. Остри шипове на спомени бодат очите. Разходете се по света с болезненото си притежание вътре във вас. Отчужден. Нарича се живот.
Таня Ступар Трифунович
Дарби предпочиташе да живее живота си с широко отворени очи, измъчван, бягащ, защото нищо не може да те хване, ако никога не спреш.
Тейлър Адамс
Киното е нещо повече от набор от оптични илюзии, киното е литература за очите, колкото и книжната литература.
Теодор Розак
В очите на принца застина искрена тревога, даже печал. Той тежко преживя това, че не е оправдал доверието на приятелите.
Тери Брукс
Шино ме погледна право в очите и се усмихна, като лицето й преливаше от някаква вътрешна сила. Тази сила сякаш събираше капчици пот, които блестяха на челото й, след това изскочиха от лицето й и скочиха към сърцето ми с ритъм като вълнички по вода.
Тецуо Миура
Няма по-голямо чувство от това, когато младоженецът се обърне да види булката си и има сълзи в очите, защото тя е толкова красива.
Тим Алън
Докато готовността на древните гърци да пожертват живота си за слава предизвиква сълзи в очите ми, в крайна сметка не мога да одобря избора на Ахил.
Тим О'Райли
Освен това очите му не са като затворник. Може би като убиец, но не като затворник.
Тимъти Финдли
Ние всички се намираме в плен на чуждите представи за това, кои сме - помисли той. Никой от нас не може да преживее своят живот свободен от досега на очите.
Тимъти Финдли
Църквата не е просто колекция от изолирани индивиди... трябва да научим отново урока, че ръката е не по-малко ръка, защото е част от по-голямо цяло, цяло тяло. Кракът не е намален в свободата си да бъде крак, като е част от тяло, което също съдържа очи и уши. Всъщност ръцете и краката са най-свободни да бъдат себе си, когато се координират правилно с очите, ушите и всичко останало. Да ги отрежем в опит да ги направим наистина свободни, наистина себе си, би било наистина катастрофално.
Н. Т. Райт
Дръжте очите си широко отворени, за да видите света такъв, какъвто е; и ги отворете още по-широко за да видите света по различен начин; и още по-широко, за да видите светът по-добър, от колкото е.
Антонио Мачадо
Влюбена жена - жена, обичана правилно в замяна - носи своето щастие в очите, по бузите, на устните си, носи я като невидима дреха, славна дреха, която й дава аура, която всеки може да види.
Томас Хъф
Всеки ден работех по петнайсет часа, но често и до по-късно, защото страстта не пресмята. Ден след ден се научавах все по-добре да разбирам този странен подвид на Хомо сапиенс, който са писателите. Следобед тонът се повишаваше и присъствах на вълнуващи разговори. Възхищавах се на разюздания им егоизъм, на надменността им, на арогантността им, на желанието им да блеснат дори в очите на Лусия.
Антони Казас Рос
Дори майка ми в крайна сметка забеляза, че имам тъмни кръгове под очите. Тя каза, че трябва да се опитам да не нося нищо натоварващо в леглото с мен. Разбира се, това би било хубаво, но как бих могъл да обясня на жена си, че сега трябва да спи на дивана?
Томи Яуд
Аз затворих очи, и нежното звучене на инструкциите по безопасност ме приспаха.
Тони Хоукс
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
41
Следваща