Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 23
Абсентът е третото око на поета и той разтапя ледът на душата.
Пол Верлен
Избрах неврохирургията отчасти заради това, че да разбера смърта: да я взема, да махна мантията й, гледайки без да мигам, право в очите й.
Пол Каланити
Той усети очите на императора върху себе си, интензивността на погледа, тежестта на очакванията му и Вейдър разбра, че събитията от деня са били само наполовина за изтощаването на бунтовническото движение, преди то да успее да нарасне. Те също така, както подозираше Вейдър, са го тествали, принуждавайки го да се изправи лице в лице с призраците от миналото си и да ги прогони завинаги и напълно.
Пол С. Кемп
Аз съм адвокат по сделки, което включва много преговори. Ако не друго, това ми даде добро око за човешката мотивация и чести казуси в странни психологически странности. Мисля, че това ми послужи доста добре като писател.
Пол С. Кемп
Трябва да размишляваме, очите са недостатъчни, трябва да размишляваме.
Пол Сезан
Страшни са хората, когато се разгневят; неговата свирепост е подобна на свирепостта на мечка, която с пяна на устата, с възпалени очи, първо тъпче малките си.
Рафи
И когато погледнах в очите му, имах усещане за нещо, което мога да опиша само като познатост, чувство за безопасност. Като прибиране вкъщи.
Ребека Джеймс
Това е основно Я-Я правило: трябва да срещнете очите на всеки човек, докато дрънкате чаши в тост. Иначе ритуалът няма смисъл, това си е чисто шоу. И това е нещо, което Я-Я не са.
Ребека Уелс
Това, че не можете да видите нищо, не означава, че трябва да затворите очи.
Рей Чарлс
Тогава разбрах, че има моменти, в които животът сякаш ти се случва. Това са онези моменти, върху които по-късно размишлявате, чудейки се как сте ги преживели. Получаването на инжекциите в окото ми беше такова. Такива бяха и лазерните лечения. Дори беше малко така, когато загубих девствеността си. Това са моменти, които ви променят и оформят и са толкова внушителни, че не можете да останете присъстващи за тях. Така че се изплъзвате на безопасно място в себе си и чакате бурята да отмине.
Рене Роузън
Множество китайски порцеланови бели лица с безжизнени сини очи ме гледаха.
Андрю Уилсън
Любовта не избира с очите - тя избира със сърцето.
Андрю Уилсън
Когато целият ви живот минава пред очите ви, уверете се, че имате нещо, което да гледате.
Ричард Брансън
Съвестта ми е приятна възрастна жена, тя е сляпа и с двете очи, и глуха с двете уши.
Роберт Щилмарк
Тя ги гледаше, докато се споглеждаха и знаеше защо, защото безнадеждността беше толкова ярка в очите им, колкото и любовта.
Робин Маккинли
Той изгуби следите от времето. Цялата вселена се сви в почти философската тъмнина на тръбата, в нейната пространствено-времева крива, която той не измерва само от очите, а от краката.
Робин Слоун
Да ме гледа Сюзан, гола, с тези очи, над чаша розово шампанско, беше всичко, което знаех на земята, и всичко, което трябваше да знам.
Робърт Б. Паркър
Тялото плаче със сълзите, които очите никога не проливат.
Робърт Блай
Ако сте слепи с едното око - обърнете главата си, ако сте слепи с двете си очи - отворете ушите си и слушайте.
Робърт Монро
Играта е празник, защото ни отвежда отвъд границите на прагматиката и отговаря на най-сериозния въпрос на нашето време защо? Отговаря, без да й мигне окото: да, просто така!
Роже Кайоа
Продължителното общуване с хора, по-важни от мен, ме научи на това: ако искате да им кажете нещо, погледнете ги право в очите и го кажете, за предпочитане два пъти, и изчакайте, не поглеждайте настрани, тогава може да ви чуят.
Рой Якобсен
Истината за това да си писател е, че не ти избираш историите, които разказваш, а историите избират теб. Следователно не избирате и героите. Романите са като сънища, които сънувате с отворени очи; те са книги, които се появяват в главата ви със същата привидна непосредственост, както се появяват в сънищата ви през нощта. Един писател винаги пише своите мании и истината е, че през целия живот ние в крайна сметка пишем едно и също нещо по различни начини.
Роса Монтеро
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
41
Следваща